Festival algab Jaanipäeva eel maailmakuulsa üllatusesinejaga ning kulmineerub suvepealinna tiitli üleandmisega.

17.-22. juunini laotab traditsioonidega festival end üle kuurortlinna erinevate tegevuspaikade. Seekord toimub „Watergate“ Pärnu veefestivali egiidi all ja tihedas koostöös samal ajal 105. sünnipäeva tähistava jahtklubiga.

Suurimaks maismaa sündmuspaigaks on renoveeritud Pärnu Vallikäär, mille linn festivali raames pidulikult avab. Just seal astub laupäeval, 18.juunil, lavale tippnimega välisesineja.

Väiksemaid kontserte jagub ööklubisse „Sunset“ ja Pärnu Jahtklubisse ning mujalegi.
Veepind saab taas tunda kaluripaatide meistrivõistluste pinget, jaburate veesõidukite demonstratsioonesinemisi, suursuguste ajalooliste laevade kiiluvett ja ühte tõelist merelahingut puupurjekate osalusel.

Festivali „Watergate“ peakorraldaja Priit Valkna: „Tahame pakkuda meelelahutust aktiivsele festivalikülalisele. Pärnakaid ja nende külalisi ootavad ees suured ja väikesed kontserdid, tippsport ja lihtsalt lõbusad ettevõtmised.
Saatsime lätlastele kutse tuua suvepealinna avamise puhuks karavell-tüüpi purjelaev „Libava“ ning plaanis on pidada lavastatud merelahing."

Varasematel aastatel on festivali külastanud jäälõhkuja „Suur Tõll“, lipulaev „Admiral Pitka“, Euroopa vanim seilav puupurjekas „Anna Af Sand“ Norrast ja mitmed teised põnevad alused.

2005. aastal festivali traditsioon peatus, kuna ei suudetud leida nägemust, kuidas sellelaadne üritus Pärnu kultuuriruumi asetub. „

"Tänase linnavalitsuse värske pilk Pärnule kui „sündmustelinnale“ on andnud võimaluse katkenud veefestivali traditsioon taastada,“ selgitab Valkna.

Festivali „Watergate“i peaesinejatena on üles astunud Right Said Fred, Mungo Jerry, The Gibson Brothers, Ottawan, Olsen Brothers aga ka näiteks Moskva Suure Teatri ooperisolistid ja Skandinaavia vettehüppetsirkus.