1. Seekordsel Weekend Festival Balticul tegi suve ainsa ülesastumise kodumaine EDM kollektiiv Cartoon, kes pealava esise rahvast sama paksult täis tõi kui ükskõik, milline välismaine esineja. Koos Cartooni liikmete Ago Teppandi, Joosep Järvesaare ja Hugo-Martin Maasikaga astusid lavale ka lauljad Kristel Aaslaid, Daniel Levi ja Mikk Mäe.

2. Mõnevõrra üllatavalt võis tänavusuvisel festivalil näha ka USA hip-hopi duot Rae Sremmurdi. Kui esialgu tundub, et mehed toodi festivalile mõne EDM jumaluse kohatäiteks, siis need mõtted võib otsejoones prügikasti suunata. Vennad Swae Lee (22) ja Slim Jxmmi (25) haarasid elektroonilise muusika fännid endaga esinemise esimestest hetkedest ennestunustavalt kaasa nii, et tuhandete külalistega räpipidu Pärnu rannal ei tahtnudki lõppeda.

3. Weekend festivali üks energiast kõige laetumaid ülesastumisi tuli kindlasti kollektiivilt The Chainsmokers. Ameeriklased Andrew Taggart ja Alex Pell, kes ei olnud nõus intervjuusid andma, hoidsid oma jõuvarusid ilmselgelt esinemiseks. See, millise laengu mehed DJ-puldi tagant rahvasse saatsid oli uskumatu. The Chainsmokersi live’i ajal õhk Pärnu rannas lausa särises tekkinud energiavõngetest!

4. Üks kõige oodatuim DJ tänavusel festivalil oli kahtlemata Pärnust pärit Madison Mars. Kodanikunimega Madis Sillamo tõestas, et on tõusva staar-DJ tiitlit igati väärt ja hullutas nii teda kuulama tulnud koduseid kui välismaised fänne parimaga oma varasalvest. Jääme kannatamatult ootama, millised eesmärgid täidab pühendunud DJ järgmisena.

5. Kolmepäevasele festivalihullusele pani punkti 21-aastane Hollandi DJ Martin Garrix. Sama kiirelt kui noor DJ saabus, ta ka ka lahkus, kuid oma set’i venitas ta kõikide fännide rõõmuks lausa 20 minutit pikemaks. Paljud külastajad paotasid platsil, et tulid festivalile vaid noore Hollandi DJ pärast. Kas tegemist on tõepoolest EDM’i Mozartiga?