Pohlaku advokaat Marko Tiiman toetus vaidluses seadusepügalale, mille kohaselt võib ka abielu kestel kaasadel olla lahusvara, vahendab Kroonika, kes võrdleb Pohlaku ja Signe advokaadi Mare Lusti sõnasõda enne istungit sõnadega: „Justkui lasteaed.”

Et enamiku enda nimel olevaid kinnistuid on Aivar ostnud peale 1998. aastat, üritab Tiiman väita, et kuna siis lõppesid igasugused abielusidemed kaasade vahel, ei kuulu magusad maalapid ühisvara hulka.

Pohlak loeb mainitud aastast abielu lõppenuks, sest siis nad ei jaganud abikaasaga enam magamistuba ega voodit. Samas elas paar ikka ühes majas, kuigi Signe viibis tihti eemal. Tiiman lubab tuua abielu lõppemise tunnustajateks kutsuda Pohlakute majapidajanna, sulase ja Aivari ema.

Signe Pohlak peab aga abielu lõppemiseks 2003. aasta aprilli, mil ta majast välja kolis. See tähendab, et kõnealused kinnistud loetakse ühisvaraks, mille väärtus küündib ajakirja andmetel üle kahe miljoni krooni.

Lust oleks nõus kohtuniku pakutud protsessivälise lahendiga, ent Aivar Pohlaku ja tema kaitsja otsustavad selle koha peal vaikida. Järgmine eelistung toimub mais.

Signe Pohlak on kohtus tunnistanud, et mees peksis ja alandas teda kõik kakskümmend abieluaastat. Aivar Pohlak on vastanud, et tegelikult peksis naine hoopis teda.