Ajaleht Kommersant avaldas neljapäeval astroloogide Aleksei Penzenski ja Olga Valenskaja prognoosid, mille kohaselt ootavad Venemaad tuleval aastal ülisuured sotsiaalsed vapustused, muutes riigis kehtivat süsteemi.

Lisaks sellele ennustavad tähetargad radioaktiivset saastet ja uut ravimatut haigust, millega meedikud toime ei suuda tulla.

Aleksei Penzenski väidab, et tuleva aasta suvel on Venemaa juhtkond sunnitud vastu võtma äärmiselt ebapopulaarseid seadusandlikke akte, mis juba sügiseks kutsuvad riigis esile rahvarahutusi. Need ületavat oma tagajärgede poolest 1993. aasta oktoobri sündmusi.

Putini perspektiivid võimu säilitamiseks riigis on Penzenski sõnul selles olukorras väga kaheldavad. “Talle on juba antud kolm märki: plahvatus Puškini väljakul, tulekahju Ostankinos ja allveelaeva Kursk hukkumine, kuid Putin ei ole millestki aru saanud,” märkis Penzenski.

Olga Valenskaja räägib uutest hädadest seoses radioaktiivse saastumise ning Põhja-Kaukaasia sõja jätkumisega kogu tuleva aasta jooksul ning ennustab mingit mutatsioone tekitavat ravimatut haigust.

Meediamagnaat Vladimir Gussinski jääb tema ennustuste kohaselt Läände ning hakkab edastama sealt saateid Venemaale.

Veel üks astroloog, Pavel Globa, kinnitab, et Putinit teist korda presidendiks ei valita. Tema sõnul ennustasid Putini valitsemisaega Venemaa selgeltnägijad juba 15. sajandil, mille kohta on säilinud kirjalikke tõendeid.

Ürikutes on muu hulgas öeldud, et “musta näoga kääbuse” valitsemisaeg ei kesta kaua ning on väga rahutu. “Must nägu” tähendab Globa sõnul maagide mõistes tumedat, salastatud minevikku või seotust salajase informatsiooniga, mida võib täielikult seostada Putini kui endise julgeolekutöötajaga.