Kelam tõdes, et just esimene aasta Euroopa Parlamendis, mis tähendas suurema osa nädala veetmist kodumaast eemal, tekitas mõtte koostada kodumaine looduskalender, Euroopa terminoloogiat kasutades “teekaart” aastasse 2006.

“Eesti, mis on pindalalt võrreldav Belgiaga, kütkestab mind jätkuvalt oma maastikuvormide mitmekesisuse ja loodusliku rikkusega,” märgib autor.

“Seepärast otsustasime koos abikaasaga anda välja oma ühistel matkadel tehtud fotode alusel kalendri, mis võimaldaks niihästi eesti kui ka välismaistel sõpradel tehe koos meie perega aastaringne jalutuskäik läbi Eesti looduse.”

Kalender on eesti ja inglise keeles, kusjuures on märgitud kõigi 25 EL liikmesriigi rahvuspühad.

“Neid ei tulnudki nii palju kui alguses tundus. Usun, et selliseid tähtpäevi, mis on võrreldavad meie 24. veebruariga, on kasulik teada ka Eesti elanikel.”

Tunne Kelam on Eesti loodust pildistanud tosin aastat. Ta on korraldanud kaheksa isikunäitust, neist viimane — “Jääpärlimäng“ — oli välja pandud Deco galeriis käesoleva aasta veebruaris. Detsembris avatakse Eesti Esinduse ruumes Brüsselis Tunne Kelami talvefotode näitus.

Tunne Kelami mustvalgete fotode näitust “Eesti tee vabadusele” on esitletud Euroopa Parlamendis, Saksa Bundestagis Berliinis, Rahvusraamatukogus Tallinnas ja mujal.