Väärikas daam, kel jäi kõigest 18 päeva puudu sajandast sünnipäevast, abiellus esimest korda juba Teise maailmasõja viimasel aastal. 2013. aastal pääses daam Guinnessi rekordite raamatusse kui kõige pikema karjääriga naine televisioonis.

Viis Emmy auhinda võitnud koomik oli tuntud terava keele ja paksu naha poolest ning ta valiti televisooni Hall of Fame'i nimistusse 1988. aastal. Lisaks sai ta 2009. aastal telenäitlejana kollegiaalse elutööpreemia. Lisaks oli ta esimene naine, kes produtseeris omaenda situatsioonikomöödia, 50-ndate "Life with Elizabethi". Siit ongi hea alustada tema karjääri meeldejäävamate momentide meelde tuletamist.

Life With Elizabeth

Seriaal põhines humoorikatel lühijuttudel, mille keskel oli abielupaar Elizabeth (Betty White) ja Alvin (Del Moore). Tegemist on tänases mõttes selle kõige klassikalisema must-valge komöödiaga, mida näiteks Disney "WandaVision" nii hoolikalt kopeeris. Kokku oli 1953.-1955. aastal eetris 65 episoodi ning Betty White teenis sellega oma esimese Emmy nominatsiooni.

The Mary Tyler Moore Show

Betty White'i tõenäoliselt teine tuntuim roll on Sue Ann Nivensi kõrvalosa Mary Tyler Moori Shows. White'ile kaks Emmy auhinda toonud seriaal oli eetris 1970-1976 ja kokku tehti seda 161 episoodi. Teise laine feminismi jaoks oli see oluline edasiminek, sest lugu oli iseseisvast naisest ja tema karjäärist televisioonis. Tollel ajal näha ekraanidel naist, kes ei sõltunud mehest, oli midagi uut ja vapustavat. 29 Emmy auhinda noppinud komöödiat arvestatakse tänaseni 50 parima situatsioonikomöödia hulka.

Password

Läbi kahe kümnendi (1960ndad - 1980ndad) tegi Betty White palju külalisesinemisi populaarses telemängus "Password". Olles suur publiku lemmik, sai temast esimene nö "first lady of game shows", saades isegi hiljem Emmy enda saatejuhina tehtud töö eest "Just Men!" juures. White hiljem abiellus tollase "Password" saatejuhi Allen Luddeniga, keda naine pidas ka enda elu armastuseks, öeldes isegi viimases intervjuus, et surm viib ta lõpuks oma mehe juurde tagasi.

The Betty White Show

Peale "The Mary Tyler Moore Show" suurt edu oli White oma populaarsuse tipule äärmiselt lähedal. Ta sai täiesti enda teleshow (teist korda), kus kehastas näitlejannat Joyce Whitmani. Lugu on lihtne: Whitman saab lõpuks enda unistuste rolli, kuid siis selgub, et lavastajaks on tema endine mees. Kokku kestis ühe hooaja ja 14 osa. 1954. aastal sai naine omanimelise "The Betty White Show", kuid see jutusaade lõpetati kiiresti, kuna ta polnud nõus vallandama mustanahalist töötajat.

Date With Angels

Läbi kahe hooaja (1957-1958) ja 33 episood kehastas White Vickie Angeli nimelist värsket pruuti, kes abiellus kindlustusmüüja Gusiga (Bill Williams). Situatsioonikomöödia keskenduski värskelt abiellunud paaridele ning erinevatele probleemidele, millega neil rinda tuli pista. 

The Tonight Show Starring Johnny Carson

Johnny Carson on USA õhtujuhtide reas legend ning tema saates oli kombeks teha palju SNL stiilis minisegmente erinevate kuulsate inimestega. Betty White oli sage külaline ning nende kuulsaid Aadama ja Eeva sketše saab ka täna Youtube'i vahendusel vaadata.

Boston Legal

Üheks parimaks kohtudraamaks peetav "Boston Legal" jooksis aastatel 2004-2008. Läbi hooaegade kehastas ta 16 episoodis Catherine Piperit, Alan Shore'i (James Spader) lapsepõlvesõpra ja sekretär. See on naise hilisema karjääri kõige tuntum ja tõenäoliselt ka tõsisem roll, eemal komöödiast, mis tema karjääri kujundas.

The Bold and the Beautiful

Aastatel 2006-2009 oli White ülipopulaarses seebikas "The Bold and the Beautiful" või "Vaprad ja ilusad". Ta mängis Ann Douglast, Ridge Forresteri vanaema. Siin ta enam ei naerutanud, vaid oli hoopis tõsine ja veidi kaheldava moraalse palgega, sest kehastas ema, kes teadlikult ignoreeris oma tütre ahistamist abikaasa poolt. 

The Proposal

Enamus ajas televisoonis tööd teinud White ei astunud just tihti filmides üles, kuid komöödia "The Proposal" oli tema osalusel üllatavalt edukas. Sandra Bullocki ja Ryan Reynoldsi komöödias on White veidi pöörane vanaema Annie. Rahaliselt edukas film lõi ka sideme Reynoldsi ja White'i vahel, kes hiljem tegid koos mitmeid koomilisi lühikesi videoklippe. Reynolds oli ka üks esimesi näitlejaid, kes White'i surmast kirjutas.

Saturday Night Live

2010. aastal sai Betty White lõpuks kutse juhtida SNL-i, mille eest peame tänu andma aktiivsetele Facebooki kasutajatele. 500 000+ häält kogunud palve andis tollal 88-aastasele naisele võimaluse oma koomikutalenti taaselustada ning see õnnestus suurepäraselt. Ta naasis viis aastat hiljem SNL-i juubeliürituse puhul.

Hot in Cleveland

2010 esilinastunud situatsioonikomöödia tõi ekraanile sellised nimed nagu Valerie Bertinelli, Jane Leeves ja Wendie Malick; White kehastas Elka nimelist hooldajat. White'il pidi algselt olema ainult väike kõrvalosa külalisesinejana, kuid posiitvne vastuvõtt publiku poolt andis talle alalise rolli kuni seriaali lõpuni 2015. aastal.

The Golden Girls

Viimaseks jätan naise vaieldamatult kõige kuulsama rolli Rose Nylundina pikalt eetris olnud NBC komöödias "The Golden Girls". Temaga koos ekraanidel olid veel Bea Arthur, Rue McClanahan ja Estelle Getty ning kokku tervelt seitse hooaega kestnud naerutamine tõi igale näitlejale Emmy. Seriaal sai veel mitu Kuldgloobust ning ka ühe hooaja kestnud spin-off-i "The Golden Palace", kus White, McClanahan ja Getty peavad kolmekesi hotelli. Sari oli eetris 1985 kuni 1992, imelised 177 episoodi ning seda loetakse 50 parima situatsioonikomöödia hulka, mis eales tehtud. See on roll, milles enamus meist Betty White'i mäletab.

20 liigaastat elanud näitlejanna kahjuks 100 aastat täis ei saanud, kuid 121 tele- ja filmirolli teinud näitlejanna on jätnud märkimisväärse jälje.