Iisraeli näitleja mängis DC Laiendatud Universumi (DCEU) filmides “Batman vs Superman” ja “Wonder Woman” Diana Prince’i ehk Wonder Womanit,.

 

Samuti osales ta sama tegelase rollis “Justice League’is” (“Õigluse Liiga”). Selle filmi tootmine oli kurikuulsalt vaevarikas, esialgne režissöör Zack Snyder lahkus projekti juurest osalt isiklikel põhjustel, osalt erimeelsuste tõttu tootjafirma Warner Bros-ga. Tema asemele palgati Joss Whedon, kuid kahe staarrežissööri nägemused olid nii erinevad, et lõppkokkuvõttes kannatas filmi kvaliteet.

 

Kuid lisaks filmi ebaõnnestumisele süüdistatakse Whedonit nüüd ründavas ja muus mõttes ebasobivas käitumises mitme näitleja suhtes, vahendab Screen Rant.

 

Gadot’ kinnitusel ähvardas Whedon teda näiteks sellega, et kukutab naise karjääri läbi. Selle süüdistuse peale vastas Whedon avalikult, et Gadot, kelle emakeel pole inglise keel, ei saanud temast õigesti aru ...

 

Gadot kostis selle peale vastu, et sai täiesti selgelt aru, mis talle öeldi, ning tõotas mitte iial enam Whedoniga koos töötada.

 

Samal ajal on Whedoni vastu sõna võtnud ka teised näitlejad, kellega ta aastate jooksul on koostööd teinud. Sobimatu käitumise üle on kurtnud näitlejad ja stsenaristid “Cyborgi”, “Firefly”, “Vampiiritapja Buffy” ja “Angeli” meeskondadest. Sobimatu käitumine tähendab siis peamiselt nii näitlejate kui ka teiste võttemeeskonna liikmete mõnitamist ja halvustamist. Ühel juhul olevat ta näiteks koosolekul rääkinud kolleegi tooli tema kõnelemise ajal seljatoest alla põrandani kallutanud, ise öeldes: "Räägi-räägi."

Teist kolleegi olevat ta jälle tema meelest halva stsenaariumi kirjutamise eest spetsiaalselt selleks kokku kutsutud koosolekul enda arvates naljakalt 1,5 tundi mõnitanud.

Kohutav õhkkond "Vampiiritapa Buffy" võtetel

 "Vampiiritapja Buffys" osalenud näitleja Charisma Carpenter on rääkinud, et Whedonil olid omad lemmikud ja et näiteks Carpenteri ennast nimetas Whedon kõikide kuuldes paksuks, kui naine oli rase.

Sarja peaosaline ja staar Sarah Michelle Gellar vastas Carpenterile napilt, kuid toetavalt ja väljendas, et ei soovi igavesti Joss Whedoni nimega seotud olla. Gellari avaldusele aga vastas sarjas Buffy nooremat õde mänginud (tol ajal 15-aastane!) Michelle Trachenberg, et Whedoni käitumine oli VÄGA ebasobilik.

"Olen 35-aastase naisena nüüd piisavalt vapper, et seda [Gellari] postitust jagada. Sest see peab avalikuks tulema. Teismelisena, tema mitte väga kohase käitumise juures ... väga ebakohase käitumise. Nüüd siis inimesed teavad, mida Joss tegi. Minu viimane kommentaar on, et me kehtestasime reegli. Reegel oli, et ta ei tohi enam kunagi minuga üksi jääda," kirjutas Trachtenberg Instagramis.

Väljaanne Vulture on mõningad kaebused Twitteris kokku kogunud: