Фильмihäkk toimub 29. jaanuarist kuni 12. veebruarini ja pakub võimaluse süveneda keskkonna- ja kliimateemadesse, õppida filmitegemise praktilisi oskusi ja osaleda väikeste tiimidega võistluses.

 

Korraldaja Maris Hellrand: „Kliima- ja keskkond valmistavad täna noortele kogu maailmas muret. See teema kõnetab ka Eestis noori nii eesti- kui venekeelsetes kogukondades ja häkatoni formaadis pakume võimaluse turvalises keskkonnas õppida uusi praktilisi oskusi, tegeleda olulise teemaga ja saada ka omavahel paremini tuttavaks.“

29. jaanuaril toimuval koolitusel räägib kliimaprobleemidest Fridays for Future Eesti üks algatajaid Kristin Siil, filmitegemise oskusi vahendab režissöör Liina Särkinen.

4. veebruaril õpetab operaator ja monteerija Ivo Panasjuk video telefonimontaaži. Uute oskuste põhjal ja mentorite käe all saavad noored juba ise luua oma lühivideoid, mida žürii hindab 12. veebruaril. Žüriisse kuuluvad filmitegijad Kadri Kõusaar, Aljona Suržikova ja keskkonnaaktivist Kristin Siil. Mentoritena aitavad kaasa tuntud urbanist ja tiktokker Dufftie aka Artjom Dmitrijev, Maris Hellrand, Ivo Panasjuk, Jarmo Seljamaa.

Projekti rahastab Briti Nõukogu. Selle eesmärgiks on tõsta noorte teadlikkust keskkonna- ja kliimaküsimustes ja anda võimalus eneseväljenduseks sel teemal, õppida uus praktiline oskus (lihtsa klipi filmimine ja montaaž) ja kohtuda oma kodulinna teise keelekogukonna noortega. 

Osalema on oodatud gümnaasiumiealised noored Tallinnast ja lähiümbrusest. Esimene koolitus toimub 29. jaanuaril kell 12-15 Tallinna 21. koolis. 

IG: @Filmihakk