Emmyga pärjatud Dinklage osales esmaspäeval raadiosaates, kus tegi alles valmiva Disney “Lumivalgekese” uusversiooni maatasa.

Disney on teada andnud, et "Lumivalgekese" peaosas saab olema “West Side Storyst” tuttav Rachel Zegler.

Dinklage kommenteeris asja nii: “Ausalt, ma ei taha kedagi solvata, aga mind veidi häiris, et nad olid nii uhked, et on latiinanäitleja Lumivalgekese peaossa valinud - aga samal ajal lavastavad nad ikkagi Lumivalgekest ja seitset pöialpoissi. Võtke nüüd hoog maha ja mõelge veidi. See on ebaloogiline. Olete ühtpidi väga edumeelsed, aga teisest küljest elab teil ikka seitse pöialpoissi kuskil koopas koos? Mida kuradit te omast arust teete? Kas keegi ei ole kuulnud minu valgustuskõnesid [kääbuskasvu teemal]? Ilmselt ei ole ma sel teemal piisavalt kõva häält teinud.”

Disney reageeris kriitikale ülikiiresti. “Et mitte vältida stereotüüpe, mida kinnitas algne “Lumivalgekese” multifilm, oleme otsustanud kasutada teistsugust lähenemist neile seitsmele tegelasele, oleme selle juures arvesse võtnud kääbuskasvu kogukonna seisukohti,” teatas Disney eile pressile.

Lumivalgekese tootmise juurde on palgatud kultuurikonsultandid, nagu paljude teiste Disney mängufilmide juurde. Filmi ideid on arendatud juba kolm aastat.