Santa Fe šerif jõudis sel nädalal Alec Baldwini tulistamisjuhtumisega osaliselt lõpuni ja avalikustas osa uurimismaterjalidest, sealhulgas mitu videot ja fotosid.

Ühel avalikustatud videopildil on näha, kuidas Alec Baldwin enne enne kaameraoperaatori Halyna Hutchinsi surmaga lõppenud tulistamist relvaga harjutab. Videos on näha, kuidas Baldwin harjutab revolvri haaramist filmi “Rust” võtetel ja väidetavalt pärineb materjal samast päevast oktoobris, mil tulistamine toimus.

Teine video näitab, kuidas Alec Baldwinit politseijaoskonnas üle kuulati. Temalt küsiti, kas ta oli tulistamise ajal ruumis ja ta vastas, et tema käes oli relv.

Vaata videot:

Kolmas videosalvestis, mida kirjeldab The Guardian, näitab samuti vigastada saanud režissööri Joel Souza vestlust politseinikega pärast juhtunut haiglas. Souza ütleb videos, et kuulis valju pauku ja tundis, nagu oleks teda vastu õlga löödud.

“Kukkusin istuli ja seejärel nägin, et operaator Halyna Hutchinsin voolas seljast verd,” räägib mees. Samuti kirjeldas režissöör kuidas relvakäsitleja Hannah Gutierrez Reed andis Baldwinile relva ja ütles, et see on “külm” või “puhas”, mis tähendas, et selle sees pole päris laskemoona.

“Nii kõva pauku ma varem tühja padruniga tulistamisel polnud kuulnud,” ütleb Souza politseinikele veel.

Teadlikult hooletu käitumise eest määrati maksimumtrahv

Uurismise käigus on praeguse raporti kohaselt selgunud, et filmi tootjaettevõte oli teadlik, et võttel ei järgita tulirelvade ohutuse eeskirju korralikult ning lihtsalt suhtuti täiesti ükskõikselt töötajate ohutuse tagamisse.

“Rusti” tootjatele määrati selle eest136 793 dollari suurune trahv (New Mexico osariigi maksimummäär). Uurimine lõppes ainult osaliselt, teistes osades menetlused jätkuvad, teatas šerif. Samuti on jätkuvalt menetluses mitu tsiviilhagi Baldwinin ja teiste tootmise osapoolte vastu.