“Paari päeva eest helistas südaöösel võõras Ameerika number. Vastasime. Poole tunni pärast istusime veidi segaduses ja väsinud nägudega zoomi-aknas, arvates, et tuleb mõnda pakilist probleemi lahendama hakata. “Te võitsite!” ütles sõbralik hääl. Parim südaöine üllatus,” kommenteeris filmi produtsent Aurelia Aasa. “Ei oskagi öelda muud kui jee!”

“Sierra” keskmes on poiss, kes muutub rahvaralli ajal rehviks. San Francisco žürii kirjeldas filmi südamliku, kuid mõjusana, pöörates tähelepanu filmi visuaalsele tunnetusele. “Sierra on hea näide sellest, mida animatsioon filmiliigina suudab, kui tehnikat õigesti kasutada,” lisas žürii.

Aasta alguses esilinastunud film on praeguseks võitnud seitse auhinda, jõudes teiste seas sellistele festivalidele nagu Clermont-Ferrand, Aspen Shortfest, Go Short, Regard, GLAS, Glasgow, Dresden Shortfest, GoEast. Lähikuudel ootab filmi ees sama tihe festivaliralli. Eestis näeb animafilmi saabuval suvel.

“Sierra” režissöör, stsenarist ja peakunstnik on Sander Joon. Produtsendid on Aurelia Aasa (AAA Creative) ja Erik Heinsalu (BOP! Animation). Filmi helilooja on Misha Panfilov, helindaja Matis Rei. Animaatorid on Henri Kaido Veermäe, Valya Paneva, Teresa Baroet, Sander Joon. Filmi taustakujundused on loonud Hleb Kuftseryn.

Filmi arendust ja tootmist on toetanud Eesti Kultuurkapital ning Eesti Filmi Instituut.

San Francisco rahvusvahelise filmifestivali kodulehekülg asub siin.