Soov loobuda kuninglikest tiitlitest tekkis hertsogipaaril pärast nende Kariibi mere ringreisi. Kuningliku paari tuur algas Belize’is okkaliselt, kui kohalikud protestisid Williami ja Kate’i lennuki maandumise vastu kohalikus kakaoistanduses.

“Nad tahavad olla paremini ligipääsetavad, vähem formaalsed, soojemad ja lõpetada iganenud traditsioonid,“ ütles paari tundev allikas Mirrorile. „Prints William plaanib reeglitest loobuda, et käia ajaga kaasas,“ lisas ta.

Pärast Kariibi mere ringreisi korraldas hertsogipaar oma töötajatega koosoleku, kus toodi esile kindlaid asju, mis läksid tuuril valesti. Samuti arutati, kuidas saaks olukorda paremaks muuta. “Üldine hinnang oli, et tuur oli iganenud ja liiga ametlik. See oli rumal otsus suruda peale kuninglikke traditsioone,“ lausus allikas. Cambridge’i hertsogipaari soov oleks ajas tagasi minna ja teha asju teisiti. Edaspidi soovib paar, et neid tuntaks kui Williamit ja Kate’i.

Tiitlid pole aga ainsad asjad, millest paar soovib loobuda. William ja Kate tahavad lõpetada ka nõude, et nendega kohtudes tuleb teha kniksu või kummardada, ja arvavad, et see on liiga formaalne.

William plaanib asju muuta ka siis, kui temast saab Walesi prints ja tema isa prints Charles tõuseb troonile. Ta soovib muuta oma töötajate meeskonna vähem formaalseks ja keskenduda pigem lühematele reisidele.