„Esimene põhitõde kodu sisustamisel on kindlasti see, et ära kiirusta ja kõike korraga pole vaja. Kui inimesed kolivad uude tühja korterisse sisse, tekib tihti tunne, et tahaks kõik kiiresti ja korraga valmis saada ning see kõik võiks ka suurepäraselt omavahel kokku sobida. Nii on igasugune segadus ja ideede üleküllus kiired tekkima ja lisaks on väga tõenäoline, et inimese esimesed ideed muutuvad aja möödudes,” sõnas Miido.

Seetõttu soovitab ta alustada kõige hädavajalikumast sisustusest, milleta kodus hakkama ei saa, ja liikuda tegutsedes üks ruum korraga. Nii saab asjad põhjalikult läbi mõelda.

Ka enda kodu sisustades, millega seotud Instagrami kontot @homeinestonia jälgib üle 23 000 inimese, on Miido enda sõnul õppinud just seda, et inimese maitsed muutuvad. Seetõttu on oluline kodus rahulikult ja läbimõeldult paika saada need põhilised asjad, mida muuta ei saa või mille muutmine hiljem on väga kulukas. Näiteks põrand, valgusplaan, pistikute ja lülitite asukohad. Selleks on hea kaasata asjatundja, kes seda teha aitab.

Tekstiilid ja tekstuurid

„See, mis on kellegi jaoks kena, on muidugi väga subjektiivne. Minu juurde tulevad inimesed enamasti sooviga tuua koju soojust ja hubast kodutunnet,” rääkis Miido.

Tema esimeseks nõuandeks on sel puhul enamasti erinevate tekstiilide ja tekstuuridega mängimine. Vaibad, kardinad, padjad, pleedid, korvid, kausid või potid on suurepärased sisustuselemendid ja neid valides tasub vaadata erinevate tekstuuride ja detailidega lahenduste poole. Näiteks kolme üht värvi diivanipadja asemel mõjuvad palju efektsemalt kolme eri värvi ning eri materjalidest ja tekstuuriga padjad.

Kuidas raha kokku hoida?

Kodu sisustamine võib mõistagi olla üsna kallis protsess ja selle soodsamaks muutmiseks soovitab Miido olla kannatlik ja jälgida poodides hoolega erinevaid allahindlusi ja pakkumisi.

„Ostma ei tasu tormata. Tasub sirvida erinevaid poode ja hoida pilk peal ka erinevatel müügigruppidel ja teise ringi kauplustel, kust võib samuti väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega asju leida. Minu isiklik lemmik on aga IKEA häkid. Internetist leiab palju vahvaid viise, kuidas IKEA mööblit koduste vahenditega isikupärasemaks ja ägedamaks muuta,” sõnas Miido.

Puidust ribiseinad on hetkel kuumad

Praegu leviva põhilise sisekujundustrendina viitab Miido erinevatele puidust ribiseintele. Tegu on laheda elemendiga, mis sobib igasse ruumi ning loob hubasust ja soojust.

„Vajadusel saab seda kasutada suuremates või kõrgetes ruumides heli summutava detailina, seega on sellel ka igati praktiline väärtus. Samuti sobib see hästi Eestis laialt levinud minimalistliku skandinaaviapärase interjööriga,” ütles Miido.

Tee plaan

Kodu sisustust planeerides soovitab Miido kasutada ka erinevaid tähapäevaseid tehnoloogiaid, mis aitavad sisustust valida ja tubade disaine luua.

„Klientidele ideede visualiseerimiseks kasutan palju näiteks Samsungi Tab S8 Ultra tahvelarvutit. Seadmel on suur ekraan, millel on hea pilte näidata, ja kaasas olev puutepliiats sobib väga hästi olukorraks, kus toast tehtud foto peale on vaja mingeid jooniseid teha või näidata, kuhu mõni sisustuselement panna,” rääkis Miido.

Visuaalse ettekujutuse loomine planeeritavast sisustusest aitab taas enda jaoks asju paremini läbi mõelda, annab ülevaate, kuidas asjad toas kokku sobivad, ning aitab vältida olukordi, kus hiljem avastatakse, et mõni detail ikka ei meeldi või ei sobi.

Jaga
Kommentaarid