Sarja peategelast Erikast, keda kehastab Leedu tõusev täht Mantas Zemleckas, piinab sügavalt elu oma mõjuka miljonärist isa varjus. Erikas võtab vastu väljakutse murda välja üksluisest argielust, liitudes ohtliku narkoturu maailmaga, kus tal on vaja end jagada õiguskaitseorganite ja rahvusvaheliste kuritegelike rühmituste vahel.

Kui Erikast lummab kuritegelik põnevus, otsustab ta oma esialgsetest partneritest loobuda, et saada ohtlikus äris veelgi olulisemaks lüliks. Julge samm paneb ta veelgi keerulisemasse olukorda ja tagasiteed ei pruugi enam olla.

"Riia väravad" viib vaatajad koos Erikase ja tema liitlastega rännakule, kus nad võitlevad võimu, raha, armastuse ja ellujäämise nimel. Kuigi olud on muutunud, jätkab peategelane, nagu varemgi, trotslikult oma elu mõtte otsimist, samuti püüdes orienteeruda oma väärtuste maailmas.

Sarjas teeb kaasa ka legendaarne Läti näitleja Ivars Kalnins, kes kehastab mõjuka maffiaperekonna pead. Võttepaikade mitmekesisus tagab sarja autentse atmosfääri, võimaldades vaatajal reisida koos kangelastega isegi Tallinna tänavatele ning Riiga ja Vilniusesse.

Tuntud Läti näitleja Ivars Kalnins: „Seriaalist võtab osa suurepärane näitlejakoosseis Leedust ja Lätist – inimesed, kellega on olnud hea meel koostööd teha ja jätkan koostöö tegemist ka edaspidi. Kuritegelikust maailmast rääkiva "Riia väravate" lugu on täis erinevaid aspekte, millega vaatajad saavad suhestuda ning lavastaja suutis koos näitlejatega luua atmosfääri, mis tärgatas loo elule.“

Sarja produtsendid on Audrius Janusausks ja Rimvidas Martinaitis. Režissööriks Ričardas Vitkaitis.