Eurovisioni punktide jagamise ja kogu protsessi kohta sai Iltalehti vastused Eurovisioni Soome žürii esimehelt Amie Borgarilt. Ta selgitas, kuidas eksperdid peavad üldse kogu sõud arvestama. "Riiklikud žüriid, mis koosnevad erineva tausta, vanuserühmade ja soo ekspertidest, annavad riikidele hindeid, arvestades paljusid aspekte. Punkte mõjutavad laulu originaalsus, sõnade kompositsioon, esitaja laulmisoskus ning esituse ja sõu üldine mõju," kirjeldas Borgar.

Algselt annavad kõik liikmed oma punktid individuaalselt ning siis sekkub üks inimene, kes kõik need kokku liidab – selle järgi jaotatakse lõplikud punktid.

"Olen olnud Soome žüriis kahel korral, eelmisel ja sel aastal, seega saan kommenteerida ainult nendel aastatel tehtud tööd," rõhutab Borgar intervjuus.

Iltalehti võttis ühendust ka teise Soome žüriiliikme Juuso Määttäneniga, kes rõhutas, et nende hinnanguid ei mõjuta ükski lavaväline tegur. "Žürii punktisummat ei tohiks mõjutada esitajariik ega muud välised tegurid. Soome järgib rangelt juhiseid," rääkis Määttänen.

Kuid miks on Soome žürii pea iga aasta eelistanud just Rootsit? Määttäneni sõnul peitub põhjus just selles, et rootslased lihtsalt oskavad häid lugusid võistlusele saata. Samuti teatas Borgar, et eelmisel aastal andis Soome žürii oma naaberriigile ainult viis punkti.

Palju kriitikat on just sotsiaalmeedias saanud ka Eesti žürii. Peamiselt heidetakse ette seda, et hiljem võistluse võitnud Ukraina ansamblile Kalush Orchestra ei antud ühtegi punkti.