Näitleja Will Smith võitis Oscarite galal parima meesnäitleja auhinna rolli täitmise eest filmis "Kuningas Richard". Autasustamistseremoonial ei läinud kõik nii nagu plaanitud, sest laval leidis aset vägivaldne intsident.

Koomik Chris Rock kuulutas välja parima dokumentaalfilmi auhinna ning tegi sealjuures kohatu nalja esireas istunud Smithi naise Jada Pinketti kohta. Kommentaar viis näitlejatari abikaasa endast välja ning mees andis õhtujuhile kõrvakiilu. Kuigi Sykes ei olnud intsidendiga otseselt seotud, jälgis ta seda õhtujuhina lähedalt. Naine pole kogetust endiselt toibunud.

"Olen ikka veel traumeeritud," räägib Sykes, "Ma ei saa juhtunust rääkida ilma, et nutma puhkeksin." Naine ei suuda mõista, kuidas lubati Smithil pärast kõrvakiilu andmist esireas edasi istuda.

Sykes rääkis hiljuti Ellen DeGeneresi saates samuti Oscari gala sündmustest. Toona mainis saatejuht, et võib gala sündmustele mõeldes füüsiliselt haigeks jääda. "Kui Smithil lubati galal edasi istuda olin ma kohkunud," jagas naisterahvas, "Ma lihtsalt mõtlesin, kui kohutav see oli. Kuidas see kõik andis vale signaali."