Kuninganna troonijuubeliks valminud Elizabethi metrooliini avamine toimus Paddingtoni jaamas. Uus liin on 100 kilomeetrit pikk ning selle teekonnal on 41 peatust. Kuninganna ostis ka uue metrooliini esimese pileti. Tähtsal avatseremoonial, mis on osa troonipidustustest, saatis kuningannat tema noorim poeg prints Edward, vahendab The Sun.

Kuninganna kandis metrooliini avamisel elegantset kollast mantlit ning samas toonis kübarat, millel ilutses sinakas kaunistus. Kuigi kuninganna naeratas ja säras sündmusel, paistis tema liikumine olevat raske – ta toetus kõndides oma jalutuskepile.

Uue liini avamissündmuse puhul korraldati prints Edwardile tuur metroojaamas ja ta sai sõita ka uuel liinil rongiga. Peale kuninganna ja printsi olid Elizabethi metrooliini avamistseremoonial kohal ka Briti peaminister Boris Johnson ja Londoni linnapea.

"Me oleme kõik väga liigutatud ja tänulikud tema majesteedile, et ta tuli Elizabethi metrooliini avamisele. Oli fantastiline teda näha," ütles peaminister Johnson.

Varasemalt oli teada, et kuninglikust perest jõuab uue metrooliini avamisele vaid prints Edward. Kuninglikke fännide rõõmuks tuli tähtsat liini avama ka kuninganna isiklikult.