Enne koroonapausi oli tavapärane, et Eurovisionil kuuldav taustamuusika tuli helifaililt, aga kõik hääled tuli sisse laulda esinemise ajal. Kuid 2021. aastal tehti antud reegel ümber ning nüüd on iga esitus suur šõu, kus me kuuleme otse ainult põhilaulja häält.

Põhjused selliseks muudatuseks olid lihtsad: koroonaajal hoiti sellega kokku inimeste arvu, kes on lavašõuga seotud, ning niimoodi hoidsid delegatsioonid kokku ka eelarvetes, kuna enam ei tulnud kohale lennutada taustalauljaid. Kõik taustahelid võisid olla salvestatud juba artistide kodumaal.

Tänavu Torinos aset leidnud võistlus oli juba teine Eurovision, mil antud süsteemi kasutati. Ka Eestit esindanud Stefani pala "Hope" taustahääled said salvestatud juba Tallinnas. Kuid kõik Eurovisioni staarid pole süsteemist joovastuses.

2021. aastal Rotterdamis Islandit esindanud Daði Freyr tõstatas teema oma Twitteri kontol, kus ta tunnistas, et temale salvestatud hääled ei meeldi. "Seda on nüüd katsetatud kaks aastat ja ma arvan, et aeg on taustavokaali kasutamine fonogrammi peal lõpetada. See lihtsalt ei ole nii huvitav. Ma tahan teada, et kõik vokaalid tulevad otse, aga võib-olla on see ainult minu kiiks," uuris ta oma jälgijatelt.