42-aastane telestaar saabus laupäeva õhtul aset leidnud punase vaiba üritusele ülikonnas ning tema käekoti siseküljele oli kirjutatud sõnum: "Sõda ei eksisteeriks, kui mehed sünnitaksid". Varasemalt on Bonya olnud Putini režiimi tulihingeline toetaja ning ta on olnud ka pigem Ukraina sõja toetaja. Näiteks lõikas ta aprillis katki oma Chaneli kotte, kui selgus, et moemaja ei luba oma loomingut enam Venemaal kanda. Seetõttu on käekotil edastatud sõnum üllatav.

Bonya väidab, et tema Cannes'i punaselt vaibalt eemaldamine ei leidnud aset korraldajate endi vastumeelsuse tõttu, vaid ei tahetud rahvusvahelist negatiivset vastukaja. Kui venelanna neljapäevasele avaüritusele saabus, päriti korraldajatelt aru, kuidas selline asi üldse juhtuda sai.

"Täna paluti mul minna ära Cannes'i filmifestivali punaselt vaibalt. Kuna ma olen seaduskuulekas kodanik, siis ma lahkusingi. Ma ei tahtnud vihaselt läbi tungida, peites oma käekotti, vaid ma kõndisin sealt ära, pea püsti. Mulle öeldi, et kui ma lähen ajakirjanike ette, siis tuleb sellest liiga palju kajastust. See oli ainus põhjendus, mille ma sain," rääkis Bonya omapoolse nägemuse juhtunust.

Victoria Bonya and Sasha Ray demonstrating at the Martinez Hotel during the 75th Cannes Film Festival