Süngel ööl kohtuvad selgeltnägija juures kaksteist näiliselt võõrast inimest, kellele hiromant lubab veel enne keskööd paljastada kolm sünget saladust. Kuid tapvate saladuste võrk on märksa tihedam, kui selles mõistatuste labürindis ekslevad tegelased oskavad arvata.

Mart Sanderi neljas, esmakordselt rahvusvahelise näitleja-ansambliga sündinud täispikk mängufilm “Kuues saladus” on õudussugemetega krimilugu, mille kohta on öeldud, et see on “Agatha Christie steroididel”, mis viitab sellele, kui palju on selles filmis ootamatuid pöördeid. Nagu kõik Sanderi filmid, on ka “Kuues saladus” tulvil süsimusta komöödiat, inimlikku alatust ja muidugi seksi.

Mart Sanderi neljandas täispikk filmis teevad kaasa juba “Kennedy intsidentist” tuntust kogunud Ben Walton, kes kehastas eelmises Sanderi filmis USA endist presidenti Kennedyt ja juba eelnevalt mainitud Triin Lellep, kes kehastab filmis „Kuues saladus“ müstilist aktsendiga meediumi Orlofskit. Kaasa teeb ka Prantsusmaa juurtega ameeriklane Gregory Defleur, kes kehastab advokaati nimega Alfred Arnheimi

Filmi autor Mart Sander ütles: „“Kuues saladus“ sündis minu armastusest Agatha Christie vastu - kuna kõik tema lood on juba filmiks tehtud, siis pidin ise uue kirjutama. Kuhjasin kokku kõik tema elemendid ja nii sündis üle võlli kriminull, mis peaks olema ühtaegu nii põnev kui naljakas."

Film esilinastus 1. mail Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivalil (HÕFF) ning võitis seal publiku lemmikfilmi preemia.

Auhinnaga pärjatud Mart Sanderi neljas täispikk film jõuab vaatajateni 25. mail, järgmise põlvkonna teleteenuses Go3.