Väidetavalt osalevad Meghan Markle ja prints Harry 3. juunil Püha Pauluse katedraalis toimuvad tänuüritusel ning päev varem võtavad nad osa kuninganna Elizabeth II ametlikust sünnipäevaparaadist. Tavaliselt koguneb kuninglik pere tol päeval Buckinghami palee rõdule, et vaadata lennusõud ning kohale tulnud rahvale lehvitada, kuid sel aastal on Ühendkuningriigi valitseja keelanud Sussexi hertsogipaaril rõdule tulla. Keelu sai ka kuninganna poeg prints Andrew, kes aastaid tagasi skandaali sattus, vahendab Daily Mail.

Troonijuubeli korraldajad on aga Sussexi hertsogipaari peale tulivihased – nende arvates jätab uudis paari naasmisest Suurbritanniasse kuninganna erilise nädalavahetuse varju. Sussexid proovivad kuninganna pidustuste ajal piirata oma avalike sündmuste arvu ning nende sooviks on veeta perega privaatselt aega. Paleega pole nad oma plaane läbi arutanud, kogu suhtlus on piirdunud logistikaküsimuste arutamisega.

Ameerikasse kolinud ja nüüd esimest korda pärast lahkumist koos lastega Suurbritanniasse naasvad Harry ja Meghan seisavad külaskäiguga dilemma ees – ühelt poolt soovivad nad kuningannale austust avaldada ning tähtsal sündmusel kohal olla, kuid nende tütar Lilibet tähistab 4. juunil sünnipäeva ning nad ei saa seda perega tähistada.

"Harry ja Meghan tahavad kuidagi Lilibeti sünnipäeva perega tähistada, aga neil on tol päeval kogu päev kohustusi täis broneeritud. Pole palju ruumi, et mahutada 1-aastase lapse sünnipäev oma plaanidesse," teadis üks allikas rääkida.

Eakas kuninganna võtab Sussexid aga rõõmuga vastu ning ootab kohtumist oma lastelastelaste Archie ja Lilibetiga. Harry ja Meghani külaskäigu üle saab rõõmustada ka prints Charles, kes esimest korda oma poja tütrega kohtub.