Mis on riigikogus aastatega muutunud? Marika: "Kui mina poliitikasse läksin, võideldi rohkem ideede ja maailmavaate eest. Praegu tundub, et on rohkem huvid, omakasu ja lobigrupid. Vanasti ajas Savisaar kasvõi öösel välja ja me läksime."

Marika Tuus-Laul rääkis 2019. aastal Kroonikale antud intervjuus, et nad on koos abikaasa Uuno Lauluga rajanud Otepää aedlinna taimemaailma. Marika rikkalik ravimtaimede kasvatus üllatab iga külalist, kes tema maakodu väravast sisse astub. Teadmised ravimtaimedest pärandatakse põlvest põlve. Marika vanaema, kes tundis ravimtaimi, elas Otepääl, tema ema sündis Pühajärvel ja seal möödusid Marika lapsepõlvesuved. Ka ema tundis taimede raviomadusi.

Marika ja Uuno soetasid Pühajärvest paarisaja meetri kaugusel asuva maja 2015. aastal. Siin on kaunis elumaja, ilusad abihooned ja avatud terrass ning puhas loodus.

"Meie eelmine maakodu oli Kuremaal, kus Uuno on elanud nelikümmend aastat," ütles Marika. Ka seal oli Marikal üks kaldapealne ürte ja ravimtaimi täis istutatud, ent siiski otsustas küpses eas paar leida uue koha, kus oleks rohkem privaatsust. "Uuno lehitses kinnisvaraportaalides majade pilte ja kui ta mulle selle Otepää maja pildid saatis, otsustasin hetkega. Kõik tundus kohe õige."

Jaga
Kommentaarid