"Mitmesugust põnevat ja meelepärast tegevust jagub ka kogu viimaseks päevaks kõikjale vanalinna. Juubelifestivali lõpetab suur retrospektiiv-galakontsert pealaval raekoja platsil. Kell 19 algaval kontserdil tulevad ettekandele 40 aasta jooksul vanalinna päevade lavalt kõlanud menulaulud," ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. Esinevad Reet ja Robert Linna, Mihkel Raud, Stefan, Laura Prits, Kaire Vilgats, Dagmar Oja ning Karl Madis. Enne kontserti on võimalik kuulda trompetihelisid Raekoja tornist, mis rõõmustavad linnarahvast lähemalt ja kaugemalt.

Snelli parki loodud LAHELA lastealal saab pühapäeval nautida Mullimeistri teadus- ja mulli-show'd, mis on mõeldud kõikidele olenemata vanusest. Tegu on show'ga, kus lapsed ja noored saavad teadust avastada ning näha põnevaid katseid. Lisaks teadusele on kõigil võimalik teha suuri seebimulle. Lasteala programmis on veel teisigi loomingulisi ja arendavaid tegevusi, näiteks viktoriine, meisterdamist ja kunstiprojekte.

Pärimuskülas Tornide väljakul toimub traditsiooniline rahvariiete tuulutamine, kus on võimalik oma rahvariideid näidata ning teiste omi imetleda. Toimuvad rahvarõivaste esitlused ning kuulda saab nende saamislugusid. Oma rahvarõivaisse ehitud ilu on võimalik jäädvustada päevapiltniku juures.

Vanalinna päevadel võib linnarahvas osa saada Katariina Kirikus toimuvast gongitseremooniast. See loob rahustava, tasakaalustava, helge ja armastava ruumi, kus kahe tunni jooksul aeg maha võtta, rahuneda, lõdvestuda, mõtiskleda ja akusid laadida.

Kodulinna Maja eest stardib kell 22.00 aga Jaak Juske kummitustetuur, mille raames avastatakse ööhämaruses vanalinna kõige kuulsamad kummituspaigad.