Nimelt olevat kohtureporteri sõnutsi mitu vandekohtu võidelnud kuuenädalase kohtuistungite perioodi vältel istungite ajal korduvalt unega. Kanalis Law & Crime Network avaldatud intervjuuklipis räägib kohtureporter Judy Bellinger, et "mõningad" vandekohtunikud jäid istungite ajal magama.

Naise sõnul oli põõnajaid nii esimestes, kui ka tagumistes ridades. "Ja see oligi ränk. Seal oli palju videotunnistusi ja vandekohtunikud lihtsalt istusid seal ning järsku nende pead nõksatasid," kirjeldas Bellinger. Kuna kohtuniku otsusega jäävad vandekohtunike nimed salastatuks vähemalt aastaks, siis on hetkel nn uneliivapüüdjaid raske tuvastada.

Ta lisas ka, et "parim" vandekohtunik, kes tema arvates kõige vapramalt vastu pidas, oli inimene, kes valiti juhuslikult ning kes lõpuks otsuse tegemises ei osalenudki.

"Paraku see naine, kes oli magajate suhtes vastupidine, tema kuulas ilmselt kõige rohkem. Ma vaatasin tema näoilmeid, ta kuulas iga sõna väga tähelepanelikult. Minu arvates oli ta suurepärane vandekohtunik ja ta ei näinudki kohtusaaga lõppu," rääkis Bellinger.

Johnny Deppi ja Amber Heardi kohtusaaga sai 1. juunil Virginia osariigis lõpu, kui vandekohus otsustas, et võitjana väljub Depp. Algselt teatas vandekohus, et naine peab filmistaarile maksma kahjutasuks 15 miljonit USA dollarit, kuid Virginia osariigi seaduste tõttu kahandati seda summat 10 350 000 dollarini.

Vandekohus leidis, et Heardi poolt 2018. aastal kirjutatud Washington Posti artiklis tehti Deppi kohta valesüüdistusi. Samuti leiti, et näitlejatar käitus meelega pahatahtlikult. Kõikidele küsimustele, mida vandekohtule esitati Heardi poolt kirjutatud artikli kohta, vastati jaatavalt.

Vandekohus otsustas, et Heardi poolt tehtud kaks süüdistust olid tõestama. Kuid siiski leiti, et Depp laimas oma eksnaist ning peab talle maksma kahjutasuks 2 miljonit USA dollarit. Heard oli istungit kuulamas kohtusaalist, Depp viibis töökohustuste tõttu Inglismaal.

"Pettumust, mida täna tunnen, on võimatu sõnadesse panna. Mu on süda valutab, et tõenditest ei piisanud, et seista vastu minu endise abikaasa ebaproportsionaalsele jõule, mõjule ja võimule," ütles näitlejatar ametliku avalduse kaudu pärast istungi lõppu.

Depp väljendas kohtuotsuse järel rahulolu ning ütles, et vandekohus "andis talle tema elu tagasi".