Esialgsetes plaanides, mis jõudsid ka avalikkuse ette, oli kirjas, et Williami, Charlesi, printsess Anne'i ja prints Edwardi kõrval on tähtsat rolli kandmas ka Andrew. Kuna tegemist oli avaliku üritusega, siis William põhjendas oma ultimaatumit sellega, et rahvas vilistaks seksiskandaalidesse sattunud ja kohtusse kaevatud Andrew lihtsalt välja.

See oleks tekitanud piinliku olukorra ka teiste kroonitud peade jaoks. Väidetavalt oli oma poja ultimaatumiga koheselt nõus ka tema isa Charles.

Kuna printsi nimi oli juba trükitud tseremoonial laiali jagatud kavadele, siis võib arvata, et Williami palvetele tuldi vastu alles viimasel minutil. Samuti oleks Williami kõrvalejäämine tähendanud seda, et ka tema armastatud abikaasa Catherine poleks rahva ette tulnud.

Üritus viidigi läbi ilma Andrew'ta. Enne algust avaldas Buckinghami palee teate, kus põhjendati, et printsi kõrvalejäämine oli „perekondlik otsus“. Kuna kuninganna antud tseremoonial tervislikel põhjustel osaleda ei saanud, siis jäi Andrew ennelõunal Windsori lossi. Paparatsofotodelt on näha, et prints nägi autoroolis olles välja vägagi kurb.