Prints Harry ja Meghan Markle, kes nüüd Ameerikas elavad, lendasid kuninganna troonijuubeli jaoks Suurbritanniasse. Nad osalesid vaid paaril üritusel ja veetsid kuningliku perekonnaga vähe aega koos. Väljaspool avalikke üritusi ei kohtunud Harry üldse oma venna prints Williami perega ja neil ei lubatud võtta kaasa fotograafi kuninganna ja Sussexite tütre Lilibeti esmakohtumise jäädvustamiseks, vahendab Daily Mail.

Harryl ja Meghanil keelati fotograafi kaasavõtmine ära, kuna tegemist oli privaatse perekondliku sündmusega. Palee töötajad kartsid, et pildid, mida nad südamlikust hetkest teevad, jõuavad kunagi Ameerika telekanalite kätte või ilmuvad Harry memuaariraamatus.

Kuninglik biograaf ja ajakirjanik Duncan Larcombe sõnab, et nüüd hakkab Sussexite jaoks tõeline test. “Kui midagigi sellest nädalavahetusest jõuaks avalikusse ette, siis ma arvan, et pere lõpetab nendega täielikult suhtlemise. Ja nendega ongi kõik,“ lausus Larcombe. “Nad tulid Ühendkuningriiki troonijuubelile ja käitusid taas kuningliku perekonnana. See on nende brändile hea ja see on miski, mis Spotifyle ja Netflixile meeldib,“ lisas ta. Sussexid on nii Spotifyga kui ka Netflixiga sõlmitud koostöölepingu ning paaril oli kahju, et nad ei saa väärtuslikku momente Netflixiga jagada.

Larcombe ütles, et Sussexi hertsogipaari edasine käitumine paneb paika nende tulevased suhted kuningliku perega, kes paarile troonijuubeli ajal oliivoksa ulatas. “Harry ja Meghan rikuksid kõik ära, kui mingigi informatsioonikild sellest nädalavahetusest räägitakse edasi ajakirjandusele või ilmuks raamatus,“ rääkis biograaf.

Sussexid tulid troonijuubeli ajaks Suurbritanniasse, et toetada kuninganna Elizabeth II ja parandada suhteid pereliikmetega, kuid kõik hästi ei läinud. Harry ja tema venna Williami vahel on suhted endised keerulised, kuna Williamile ei meeldinud venna paljastused telesaatejuht Oprah'le.