Suur unistus saada tuletõrjujaks oli Tõnis Niinemetsal juba lapsest saati ning see kauaaegne soov pole ka kuhugi kadunud. Kuid kui elu oleks visanud ette keerdkäike ja Tõnis poleks lavalaudadele jõudnud, kujutaks ta end ette hoopis spordiajakirjanikuna. Kuna muu elu kõrvalt jääb trennitegemiseks vähe aega, siis harrastab Niinemets ka tugitoolisporti. Hea meelega proovib ta telekast nähtud spordialasid võimalusel ka ise. „See on see õnn, mis näitlejaks olemisel on. Kui sa telekast midagi näed, siis suure tõenäosusega oskad seda jäljendada,“ räägib Niinemets.

Tõnise suur soov on mängida komöödiarollidede kõrval rohkem negatiivseid karaktereid. “Mulle kohutavalt meeldib mängida halbu, selliseid eriti vastikuid tegelasi,“ lisab koomik. Kuigi varasemalt on teatris ja sarjades tulnud küll pahalaste rolle ette, tunneb Niinemets, et toona oli ta nende jaoks ehk liiga noor ning nüüd oskaks ta halbadele karakteritele õiget vunki juurde keerata.

Meelelahutaja ja koomiku töö kõrval on Tõnise elus tähtsal kohal isaroll. Niinemets tõdeb, et kodus on ta ikka alati good cop, kuigi mida vanemaks lapsed saavad, seda rohkem tuleb ka halva võmmi osas olla. „Olen aru saanud, et mida aeg edasi, seda keerulisemaks läheb enda kehtestamine. Lapsi ei saa enam ainult ära osta ning tuleb leida loominguliselt teisi lahendusi.“ Tõnis tunnistab, et ka temal on kodus mitu viga küljes ning perel pole seetõttu temaga üldse lihtne. „Mu laste ja abikaasa jaoks on väga tüütu see, et ma koristan liiga palju ning kohati olen liiga targutav. Ma tean, et ma seda teen, aga mis parata. Tunnen neile kaasa!“

Tõnis Niinemetsa seriaali-pereisa ja politseinikud.

Koduse isarolli kõrval mängib Tõnis perepead ka värskelt esilinastunud komöödiaseriaalis „Uus algus“. Sarja keerdkäikudes veab pereisa Maidul üks asi teise järel alati viltu ning selles tunneb Niinemets ka end ära. „Selles mõttes olen kindlasti sarnane oma tegelasega, sest minu käes lähevad asjad ka tihtipeale katki. Mitmes koomilises situatsioonis tundsin, et see võiks vabalt mina olla.“ Kuid Tõnis jääb enda sõnul keerulistes olukordades rahulikuks ning elab emotsioone rohkem enda sees läbi. „Vannun ja ropendan omaette, kuid teiste ees üritan rahulik olla. Kõige raskem ongi iseenda peale pahandada, iseendas pettuda ja iseendaga leppida,“ leiab ta.

Kui pereisa Mait on väga armastav, kuid kohati liiga armukade mees oma naisega, siis seevastu Niinemets endas mingeid kadedusepurskeid ei näe. Maidu abikaasat mängib sarjas Tõnise armas naabrinaine Maiken Pius, kellega pika sõpruse tõttu tekkis kohe tugev kontakt. „Maiken on nii põhjalik, töökas, korrektne ja äärmiselt naljakas, mis teeb temast hästi turvalise ja kindla partneri. See motiveerib ka mind pingutama, kui näen, et teine pool annab endast alati maksimumi. Minu arust on ta sinna ainuõige valik!“

Sarja „Uus algus“ võtteperiood ei möödunud aga viperusteta. Tõnisel on eredalt meeles, kuidas tavaelu sõitis ootamatult ühele võttepäevale sisse. „See oli huvitav olukord, kus meie silme all täpselt toimus täitsa korralik autoõnnetus. Filmisime liikluse keskel ning inimeste tähelepanu lülitus tahes-tahtmata hoopis kaameratele. Aga õnneks jäid kõik terveks ja võttemeeskonnast inimesed olid kohe valmis abistama. See oli pigem ehmatus kui vigastus,“ meenutab Niinemets. Terava silmaga vaatajad leiavad sarja esimesest osast avariihetkele eelnenud liiklusstseeni kindlasti üles.

Pärast tegusat esimest aastat uues koduteatris, ootab Tõnis Niinemets pingsalt suvepuhkust. „Hästi palju plaane on mitte midagi teha ja hästi palju plaane on väga palju teha. Ma tegelikult õpin seda puhkamise asja alles elus. Sel suvel on usinalt aega võtta hetki iseendale.“

Kodumaine komöödiaseriaal „Uus algus“ esilinastus 10. juunil Elisa Huubis. Komöödiasari räägib neljaliikmelisest perekonnast, kes elab halli argielu ja keda ühel päeval tabab majanduslik katastroof. Pereisa Mait elab ühel koosolekul välja aastate jooksul kogunenud viha oma töökaaslaste vastu ja annab sisse lahkumisavalduse. Samal õhtul teatab naine, et teda koondati. Sellest hetkest algab elumuutev teekond, kus otsustakse, et aitab senisest elust alluvatena ning majanduslik käekäik võetakse enda kätte. Ja seda kogu perega. Sarjas astuvad üles ka Indrek Taalma, Piret Kalda, Mattias Naan, Ari Matti Mustonen jpt. Seriaali stsenarist on Kait Kall ja režisöör Ergo Kuld.