Hollywoodi staar on hoidnud pikka aega madalat profiili, kuna ekskaasa Amber Heardiga kohtu vahet käimine tõi kaasa tõsise mainekahju. Nüüd, mil kohtuprotsess sai Deppi jaoks võiduka lõpu, on näitleja taas avalikkuse ette ilmunud ning tuuritab ringi koos oma sõbra Beckiga.

„Tulime kostüümides, et Johnnyle pärast kohtuprotsessi toetust avaldada“

On pühapäeva pärastlõuna, 19. aprill. Saba Kaisaniemi pargi festivali ala ees üha kasvab. Värvika seltskonna seas leidub nii pühendunud Deppi fänne kui neid, kes on kohal vaid bluusi pärast.

Vastu jalutavad naisterahvad, kellel on mõlemale jalale kuulsa näitleja nägu tätoveeritud. Mõned fännid on otsustanud tulla kohale suisa Jack Sparrow kostüümides. Piraadiriietes saabunud paarike tõdeb, et tegelikult said piletid ostetud juba enne Deppi nime väljakuulutamist. „Üli äge boonus, et tema ka siin on!“ ütlevad nad, „Tulime kostüümides, et Johnnyle pärast pingelist kohtuprotsessi toetust avaldada.“

Rahva seas küsitlust tehes selgub, et paljud on tulnud ka kitarrist Jeff Becki pärast. „Jeff Beck on muidugi tuntud ja võimas muusik, aga Johnny on samuti äge persoon,“ räägib üks festivalikülastajatest, „Tahaksin väga näha, mida ta siin täna tegema hakkab ja kuidas välja tuleb.“

Artistid saabusid lavale pea tunniajase hilinemisega

Teadagi, et maailmakuulsatel artistidel on kombeks saabuda stiilse hilinemisega, ent Becki tuli oodata suisa 50 minutit, Deppi veelgi kauem. Kell 18:55 oli rahvas juba lavaesise vallutanud ja õhk ootusärevusest paks. Kogemata tehti meeletu aplaus ka helimehele, kes hetkeks lavale sattus. Elevus kasvas iga hetkega.

Möödus kümmekond minutit ning fännid hakkasid vaikselt pabistama. Pea tunniajase viivituse järel saabus juubeldava publiku saatel Jeff Beck. Keda aga polnud, oli Johnny Depp.

Maailmakuulus kitarrist Jeff Beck.

Kuigi Hollywoodi staar pidi esinema esimese loo ajal, lasi ta end tunduvalt kauem oodata. Poole tunni möödudes hakkasid inimesed omavahel arutama ega midagi ometi juhtunud pole - „Kas Deppi ei tulegi?“ Pärast ärevat momenti jõudiski päevakangelane võimsa aplausi ja juubeldamise saatel kohale (viivituse põhjus pole siiani teada). Hullunud rahvas hakkas pildistamise keeldu eirates otsejoones klõpsutama ja filmima. Turvameestel olid käed-jalad tööd täis.

Vähesed on Deppi musitseerimas või laulmas kuulnud, ent see polnudki antud hetkel oluline - fännid tulid kohale selleks, et teda oma silmaga näha ja avaldada toetust. Siiski, Depp ja Beck klappisid omavahel laval suurepäraselt ning andsid tõeliselt võimsa ja emotsionaalse esinemise!

Johnny Depp bluusifestivalil.

Need, kel piletiraha ei jagunud, kogunesid väravate ette

Hoolimata sellest, et festival kestis üheainsa päeva, oli pileti hind vägagi krõbe. Kui tavapilet maksis 95, siis VIP pääsme sai endale soetada 139,90 euro eest. Festivali alalt lahkudes võis näha, et kõik fännid polnud raatsinud suurt summat kulutada - meeletu rahvamass seisis väravate taga hunnikus ning elas sealt artistidele kaasa.

Paljud tulid piknikulinade ja -korvidega ning seadsid end mugavalt muruplatsile istuma. Tõsi ta ole, muusika kostus üsna hästi festivali alast väljaspoole ja läbi võre sai silmata ka artiste. Ent emotsioon lava ees oli siiski hoopis midagi muud.

Hullunud fännid elasid kaasa ka teiselpool väravaid.