Päeva esimeseks peatuseks oli Cambridge'i ülikooli Fitzwilliami muuseum, kus portree asub. Kate pani end pildi avamiseks uhkelt riidesse ja kandis sinist kleiti. Muuseumis vaatas hertsogipaar portree avamisel endast maalitud pildi üle ja nad paistsid sellega rahul olevat, vahendab Daily Mail.

Kate'i ja Williami ühisportree

Ühisportreel kannab Cambridge'i hertsoginna Kate vapustavalt kaunist rohelist kleiti, mida ta esimest korda kandis 2020. aasta märtsis Dublinis. Pildil seisavad Kate ja William kõrvuti ning naise käsi hoiab mehe ümbert kinni. Prints William näeb samuti kena välja ja kannab portreel tumedat ülikonda ja sinist lipsu.

Pildi maalis auhinnatud Briti portreekunstnik Jamie Coreth. Teos telliti eelmisel aastal Cambridgeshire'i kuningliku portreefondi poolt kingitusena Cambridgeshire'ile. Pärast portree tutvumist kohtusid William ja Kate projekti toetajatega ning ka kunstniku Lady Sibyl Marshalliga, kes on ühisportree ideega välja tulnud, kuid kahjuks paar aastat tagasi surnud Sir Michael Marshalli abikaasa.

Rahvas saab ühisportreega tutvuda Fitzwilliami muuseumis kolme aasta jooksul. Seejärel hakkab maal reisima mööda Gambridgeshire'i galeriisid.