Valdkonnaga kursisolevad allikad ütlevad, et muusikamogul Cowell on saanud kopsaka tasu, et televaatajaid taas saatega rõõmustada. Otsus saade tagasi tuua tuli Cowelli poolt, see oli tema soov. Pärast viieaastast pausi on ta salaja pidanud produktsioonifirmaga kõnelusi. „On otsustatud, et kätte on jõudnud aeg „X-Faktor“ tagasi tuua,“ sõnas saatega seotud allikas. „See on väga põnev. Kõik, kes töötavad uue hooajaga, ei suuda ära oodata, et sellega taas algust teha,“ lisas ta.

Räägitakse, et Cowell on saanud suure summa raha, et saade taas tagasi tuua, kuid pole teada, kui kopsaka tasu ta sai, vahendab The Sun. Pole kindel, ka kunagine ITV telekanali hittsaade samasse kanalisse naaseb. „Asjad on hetkel veel algusfaasis, kuid see liigub kindlalt edasi. Loodetakse, et filmimisega saab alustada juba selle aasta lõpus,“ sõnas teine saatega kursis olev allikas.

Esimene „X-Faktori“ saade läks eetrisse 2004. aastal ja sellel oli 15 hooaega. Viimane episood läks eetrisse 2018 aastal. Saates oli mitu kuulsat kohtunikku, kes osalejaid hindasid, nende seas ka Cowell.