Kui levima läksid lood väidetavast vägivallast Herlufsholmi koolis, otsustasid Taani prints ja printsess, et nende pojal on aeg kooli vahetada. Printsess Mary teatab, et ka nende tütar Isabella ei jätka haridusteed Herlufsholmis, nagu sai algselt plaanitud.

„Meie laste, Christiani ja Isabella, koolitee on meile kui vanematele väga oluline,“ avaldas kuninglik paar pühapäeval, „Kuna avalikkuse ette on kerkinud selline kurb uudis, siis peame tõsiselt järele mõtlema.“

Herlufsholmi internaatkooli endised õpilased rääkisid hiljuti dokumentaalfilmis suud puhtaks ja tõdesid, et pidid kooliaastate jooksul taluma ahistamist ja vägivalda. Neli õpilast visati koolist välja, kuna nad terroriseerisid endast nõrgemaid ja filmisid seda.

Prints Christian (16) pole nende süüdistustega ei üht ega teistpidi seotud. „Seda otsust oli raske vastu võtta, aga peame vaatama üldist pilti ning oma positsioonist lähtuvalt tegutsema,“ ütlesid tema vanemad, „Seega, oleme otsustanud, et Christian enam Herlufsholmis haridusteed ei jätka ning ka printsess Isabella läheb suvevaheaja lõppedes mujale kooli.“

„Lapsevanematena soovime, et meie lapsed käiksid koolis, kus nad tunnevad end turvaliselt ja hästi,“ lisavad Mary ja Frederick lõpetuseks.

Herlufsholm asutati ligi 500 aastat tagasi ning see oli esialgu mõeldud Taani aadlisoole. Kooli on lõpetanud paljud poliitikud ja kuninglikust soost inimesed. Kooli direktor Mikkel Kjellberg vallandati kohe, kui hirmsad sündmused päevavalgele tulid.