„Mina kontrollin, kuidas oma elu elan, mida teen ja mida teha tahan. Kui ma vaatan tagasi oma elule üks kuni viis aastat tagasi, siis olen väga õnnelik ja tänulik kõige eest, mis juhtus ning kuidas ennast täna tunnen. Ma tunnen ennast hästi ja minuga on kõik korras. Olen füüsiliselt tagasi,“ teatab ta.

Benton tunnistas 2019. aastal „Pealtnägija“ avameelses intervjuus, et elas üle raske neerupuudulikkuse, mis perekonda omavahel tunduvalt lähemale on toonud.

Benton meenutas, et paar nädalat peale Eurovisioni võitmist hakkas ta tundma, et tervisega ei ole kõik korras. „Tõesti tundsin, et mul on tõsine viirus kallal. Ja töötasin edasi.“

Abikaasa Maris Benita oli viimaseid kuid lapseootel, kui laulja raske seisundiga haiglasse toimetati ning tal diagnoositi neerupuudulikkus. „See oli minu elus esimene hetk, kus kartsin, et võin ta kaotada,“ meenutas naine.

Tänu tihedale ravile said arstid laulja neerud taas tööle ja möödus aastaid ilma suuremate tagasilöökideta. 2018. aasta kevadel läks kõik siiski allamäge ja Bentoni neerud ei suutnud enam iseseisvalt toime tulla.

Kolm korda nädalas neeru asendusravis käinud laulja enesetunne muutus aina halvemaks, kohati lausa kannatamatuks. „Ma ei sooviks midagi sellist isegi oma vaenlastele. Kui pead hommikul ärkama ja see kohutav tunne, et tahad oksendada, aga ei ole midagi tulemas. Su magu on tühi.“

Ajal, mil Bentoni tütar Sissi Nylia Benita 2019. aasta veebruaris toimunud Eesti Laulul osales, oli laulja enesetunne juba enam kui halb. Sellest olenemata käis isa oma lapse etteastele kaasa elamas.

Selle aasta mais pandi Benton neerusiirdamise ootelehele. „Inimene vajab uut neeru siis, kui ta omad neerud enam ei funktsioneeri. Ehk siis, kui oma neerude funktsioonist on järgi alla 10% või on päris lakanud töötamast,“ selgitas Bentoni arst Madis Ilmoja.

Benton leidis, et ilma pereta oleks ta juba alla andnud. „Ma oleks mõelnud, et pagan, see asi viib mind hauda. Aga perekond on põhjus mille nimel elada.“

2019. aasta juuli alguses sai laulja suurepärase teate, et talle on neer leitud.

Jaga
Kommentaarid