Aga lamamistool on ju kole?

Vanad kergest plastist lamamistoolid ja aiatoolid võisid küll nime poolest sobida, ent nende disain oli kehv. Seda nii välimuse kui vastupidavuse osas. Kui ainus asi, mis sind lamamistooli soetamisel tagasi on hoidnud, ongi halb mälestus nendest toolidest, siis võid julgelt uudistada, mida pakutakse Kaup24 ja Hansapost e-poodides. Moderne lamamistool on hoopis teine tera!

Isegi kaasaegsed plastmassist lamamistoolid on parema välimusega. Lisaks kasutatakse väga palju puitu ja metalli. Eriti viimane materjal on aga raskemat sorti ja selle liigutamine võib olla keerulisem. Probleem on aga lahendatud, kui lamamistool tuleb ratastega, sest selliselt saad ilma erilise probleemita päikest jälitada.

Ükski nendest materjalidest ei ole omaette kasutades kõige mugavam. Mugavus saavutatakse pehmenduste ja polsterdustega. Kindlasti võiks valitud polsterdus olla kergesti eemaldatav, et seda saaks puhastada, kuivatada ja vajadusel hoiustada. Õnneks, kuna lamamistool on mõeldud õues kasutamiseks, on ka pehmendused reeglina valmistatud ilmastikukindlatest materjalidest ja mõeldudki välioludes kasutamiseks.

Milline on parim lahendus?

Vastus sõltub muidugi sellest, kellelt küsida. Üldise arvamuse järgi on parim valik aga lamamistool, mis on vastupidav nii kasutusele kui ilmale ning kokkupandav, et oleks lihtne see hooaja lõppedes hoiule tõsta. Vajadusel tuleb teha suurem investeering, ent see tasub ära, kui oled loonud endale koha, kus on mõnus olla.

Lamamistool üksi ei ole kõik, mida sa vajad, see on vaid üks osa õuemööbli valemist. Selle juurde võiks valida väikese lauakese, mille peal on mugav hoida külma jooki, pooleliolevat raamatut või ükskõik mida muud tarvilikku. Teine meeldiv täiendus on varjualune, et lamamistoolil puhates üle ei kuumeneks. Mõned lamamistoolid juba tulevad koos katusega, teistele on võimalik need juurde lisada. Mõlemad lahendused on igati sobilikud ning oodatud. Üks mugavusfunktsioon, mida ei saa kahjuks hiljem juurde lisada, on seljatoe reguleerimine – selliselt saad valida, kas oled rohkem istuvas või rohkem lamavas asendis.

Alternatiiv klassikale

Lamamistooli valides on sul võimalusi. Üks asi on materjal, võid ju valida sama, millest on valmistatud juba olemasolev aiamööbel. Aga keegi ei keela valida hoopis teistsugust materjali ning leida ühisosa värvide, mustrite või kangaste abil. Ja siis muidugi lamamistool ise, mis ei pea olema klassikaline lahendus.

Näiteks ripptool! Jah, mitmed ripptoolid on mõeldud pigem istumiseks ja ei luba sul end päriselt välja sirutada. Õnneks on aga ka ruumikamaid mudeleid ning valides alusega mudeli, saad seda liigutada ükskõik kuhu soovid. Hinnatakse ka ripptooliga kaasnevat mõnusat kiigutavat tunnet, mis aitab lõõgastuda. Või lihtne kokkupandava raamiga ja sellele tõmmatud kangaga kokkupandav lamamistool. Mugav, kergekaaluline, lihtne kokku panna ja hea ka kaasa võtta.

Jaga
Kommentaarid