USA ülemkohus tühistas möödunud reedel pretsedendipõhise põhiseadusliku õiguse abordile. Osariigid saavad nüüd oma abordiseadused ise määrata. Umbes pooled osariigid säilitavad abordiõiguse ja umbes pooled osariikidest mitte.

Meghan jagas oma mõtteid uue abordiseaduse kohta väljaandele Vogue ning suunas mehi olema samuti aktiivsed sõnavõtjad Roe vs. Wade'i kohtuotsuse tühistamises ja oma viha väljendama. Naist pooldab ka tema feministist abikaasa Harry. „Mehed peavad olema häälekad nii praegu kui ka edaspidi, sest otsus mõjutab suhteid, perekondi ja kogukondi,“ rääkis prints,“ Naised võivad olla esmased kannatajad, kuid tagajärjed mõjutavad meid kõiki.“

Meghan sõnas intervjuus, et on viimastel päevadel seda teemat Harryga palju arutanud. „Ta on ka feminist,“ ütles ta ajakirjale Vogue. Meghani sõnul nõuab olukord ühtsust ja mõistmist, et USA põhiseadus pärineb ajast, mil naised olid „teise klassi kodanikud“. „Me ei ole. Teatud asjad peavad muutuma,“ ütles Meghan. „Ma tean, et paljud naised tunnevad praegu meeleheidet.“

Abordi keelustamist on avalikult kritiseerinud ka mitmed teised USA avaliku elu tegelased. Popstaar Madonna ütles muu hulgas, et kardab praegu oma tütarde elude pärast. Lauljatar Lizzo on seevastu lubanud koos Live Nationiga ohutute abortide jaoks annetada miljon dollarit. Otsust on kritiseerinud ka Michelle ja Barack Obama.

„Mu süda on murtud kõigi nende inimeste pärast, kes kaotasid põhiõiguse otsustada omaenda keha üle,“ kommenteeris Michelle Obama.