Buckinghami palee andis kuninganna töökorralduste muutumisest teada oma iga-aastases aruandes. Mõned kõige kriitilisemad kuninglikud kohustused antakse kuninganna pojale prints Charlesile. Tema hakkab nüüd kuninganna asemel muu hulgas parlamendi avamise tseremoonial käima. Elizabeth II jättis piduliku tseremoonia tervislikel põhjustel vahele juba sel kevadel, teda esindas seal Charles.

Siiski peab kuninganna täitma riigipeana teatud põhiseaduslikud kohustused. Mõnda ülesannet peab ta täitma aga vaid siis, kui see on kohane või vajalik. Olukorraga kursis olev allikas nendib, et tegemist pole suurte muutustega, vaid „väikese muutusega pärast troonijuubeli pidustusi“.

Tulevikus hakkavad teised kuningliku pere liikmed panustama rohkem üritustel käimisele ning jätkavad sellega kuninganna toetamist. Viimasel ajal terviseprobleemide all kannatanud kuninganna soovib, et teised pereliikmed osad tema kohustused üle võtaksid. Kuninganna on pidanud arvukalt pidulikke sündmusi vahele jätma oma kõrge hea ja liikumisprobleemide tõttu.