Võnkujaid ootab ees kaks pikka idüllilist suvepäeva täis muusikat, maitseid, kunsti, juttu ning muidugi kordumatut festivalimelu. Enam kui 30 kohalikku ja välismaist artisti astuvad üles ühtekokku koguni seitsmel laval. Nende hulgas peaesinejatena elektroonilise muusika duo HONNE (Suurbritannia), Metsatöll koos Eesti Rahvusmeeskooriga, laulja-laulukirjutaja Winona Oak (Rootsi) ning NOËP koos Sander Mölderiga.

Piiritagustest artist​​idest astuvad lavale lisaks Alice Phoebe Lou (Lõuna-Aafrika Vabariik), Godford (Prantsusmaa), Rick Feds (Läti), Emma McGrath (Suurbritannia) Tora (Austraalia), Annael (Prantsusmaa), Famous (Suurbritannia) ning Bluephox (Rootsi).

Eesti artistidest näeb ja kuuleb veel seesuguseid nimesid nagu Anna Kaneelina, Anett, Jüri Pootsmann, jonas.f.k, Genka ja DEW8, EiK, The Nonconceptual Art Club, San Hani ja Metabora, Assahass, Púr Múdd (DJ-set), Mari Kalkun, Meisterjaan, Miljardid, Sten-Olle, Maian, Leik, Sibyl Vane, Fylgja, Taavi-Peeter Liiv, Kodavere Duo, Dr.Philgood (DJ-set), Sander Mölder (DJ-set), Kalev Rundu (DJ-set), Taavi-Peeter Liiv ja Richard Pohjanheimo (DJ-set), iunsu ja Marlenx (DJ-set) ning Anna Celine Kraus (DJ-set).

Lisaks muusika nautimisele saab festivalil teha ja kogeda palju muudki. Hommikutel aitab saabuvaks päevaks õigeid võnkeid leida hommikujooga Triin Pärna juhendamisel. Pere nooremaid liikmeid ootavad Mudilasmets, Marakratimaa, Tiinekatihnik ja Rüblikurand - igale vanusegrupile oma töö- ja mänguala, kus juhendab tegevusi Maru Karu. Võnkel saab ka nautida fotograaf Aron Urbi näitust „Tund Kolkjas“, kuulata haaravaid vestlusi Valmiermuiža DJ- ja jutualal, rentida SUP-laudu, et veeta aega järvel liueldes, lõõgastuda massaažilaual või lasta professionaalidel end kaunistada festivalimeigiga. Kohale saabub raamatubuss Ratastega Raamatud ning muidugi ka palju erinevaid kauplejaid ja toitlustajaid, sh needki, kes pakuvad vegantoitu. Laupäeval, enne muusikaprogrammi algust, on võimalik tutvuda kohalike Sibulatee vaatamisväärsustega – toimuvad giidituurid ümbruskonda.

Võnke festivalipassid ja päevapiletid on saadaval Ticketeris. Kuni 15a (k.a) lastele on üritus tasuta. Festivalile lubatakse tulla ka hästi käituvate koerte ja teiste lemmikloomadega.

Võnkele sõidavad nii Tallinnast kui ka Tartust mugavad festivalibussid, mis viivad otse Ranna puhkebaasi ning peale festivali pühapäeva hommikul tagasi linna. Piletid on saadaval Ticketeris, Võnge Festivali alajaotuses „transport“.

Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus toetab läbi Euroopa Regionaalarengu Fondi Võnge 2022 festivali 64 995 euroga. Seeläbi suurendatakse rahvusvaheliselt Eesti kui atraktiivse sihtkoha tuntust. Festivali toetavad ka Peipsiääre vald, Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Punch Club, Valmiermuiža Pruulikoda, Pühaste Pruulikoda, Pihtla Õlleköök, LHV, Kodas / Siidrikoda, Prantsuse Instituut Eestis jt.