„Otsisime asju, mis funk- ja diskomuusikaga seonduvad ja meile meeldivad. Diskokera sümboliseerib kuidagi hästi tantsimist ja gruuvit vaibi. Selle motiivi keerasime natukene ruumilisemaks,“ ütles Sepp.

Telliskivisse püstitatud ruumiline kassett valmis Mikael Ristmetsa sulest juba eelmisel aastal, kui oli Rakvere keskväljakul linnarahvale vaatamiseks. Ristmetsa sõnul sai Funkfesti põhielemendile kassetile antud linnaruumi sobiv ruumilisus ja õhulisus.

„Kuna funkmuusika on ka ise hoogne ja mänglev, sai ka installatsioonile lisatud kalde näol hüplikkust,“ märkis Ristmets. Noorarhitektid loodavad, et rakverelased ja tallinlased võtavad installatsiooni hästi omaks.

Rakvere Funkfesti peakorraldaja Johannes Pihlaku sõnul pole välistatud, et ruumilised installatsioonid järgmisel aastal mõnda kolmandassegi linna laienevad.

„Alustasime Rakverest, now we here,“ lausus ta Telliskivis asuva installatsiooni kõrval rätsepistes Põhjala alkoholivaba IPAt rüübates.

Rakvere Funkfest toimub 23. juulil, kui peaesinejana astuvad üles maailmakuulus Islandi eurolaulik Dadi Freyr.

Eesti artistidest astub oma erilise ja südamelähedase funk-repertuaariga üles Alika Milova. Lisaks tantsutavad rahvast Siim Aimla Funk Band koos Sofia Rubinaga, Arg Part ja Rahel. Taas on programmis ka traditsiooniks saanud muusikaline eriprojekt, mille üheks solistiks on välja kuulutatud Marten Kuningas. Mis teemaline tänavune eriprojekt tuleb, kuuleb juba uuel nädalal.

Rakvere Funkfesti piletid saab aadressilt www.funkfest.ee. Ka lisainfo ürituse kohta on samalt lehelt leitav.