Rahvusmeeskoori dirigent Mikk Üleoja iseloomustab kell 19 toimuvat kontserdikava kui vaatlust kahest rakursist: läbi Pärt Uusbergi ja Carlo Gesualdo silmade, kelle loomingu vahele jääb 500 aastat. Teineteist vastastikku rikastavad ajastud, stiilid, vaatenurgad, väljendusvahendid ja suured kontrastid.

Kell 22 kõlab ainulaadne ja iidne gruusia mitmehäälne laul, mis kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse. Vokaalansambel Iberi teeb oma nimega kummarduse muistsele Gruusiale, Ibeeria kuningriigile. Ansambel võlub oma avatuse, elurõõmu ja vahetu suhtlusviisiga. Nende virtuoosses ja väljendusrikkas esituses kõlavad religioossed, töö- ja hällilaulud, hümnid ja ballaadid; vägevad ja dramaatilised viisid vahelduvad õrnuse ja mängulisusega.

Kahte stiililiselt väga erinevat kontserti ühendab usk ja kirik. Luterlikus Tartu Jaani kirikus lauldakse iidseid gruusia õigeusulisi laule ning Eesti Rahvusmeeskoor esitab katoliiklase Carlo Gesualdo teoseid käsikäes Pärt Uusbergi loodud tänapäevaste religioossete solisti- ja kooripartiidega.