Aprillis esilinastunud „Apteeker Melchior“ kogus kinodes üle 118 000 vaataja, mis on üks Eesti filmide parimaid tulemusi läbi aegade. Ka juba avanädalavahetusel tõi triloogia esimene osa kinno 30 000 inimest, mis oli koroonaperioodi rekord ja teeb silmad ette mitmele Hollywoodi suurfilmile.


Elmo Nüganeni lavastatud film on Eesti mõistes vägagi suurejooneline ajaloodraama ning Apollo TV juhatuse liikme Pert Lombi sõnul julgetakse harva ette võtta midagi nii suurt ja mahukat, kuid risk on ennast ära tasunud. „Melchior on suurepärane ajalooline kostüümikrimka,“ lisas Lomp.

„Võimas on näha kuidas vanalinn muutub reaalseks ajarännakuks ja seda kõike mõnusalt närvikõdi ja silmailu pakkudes,“ kommenteeris Lomp filmi suurejoonelisust.


Indrek Hargla samanimelise romaani ainetel põhineva ajaloolise mängufilmi „Apteeker Melchior“ sündmustik leiab aset keskaegses Tallinnas, kus noor apteeker Melchior määratakse uurima kuulsa ordurüütli mõrva. Nutikas noormees avastab, et tapetu otsis müstilist „Tallinna vangi“ ja jäljed viivad dominiiklaste kloostrisse. Vallandub vapustav veretööde jada – surmaohus on igaüks, kes selle saladusega kokku puutub. Samal ajal tärkavad apteekris kahtlused oma õpipoisi osas, kes näib midagi varjavat.


Üles on filmitud juba kõik kolm osa. Kõik Melchiori film jõuavad pärast kinolevi Apollo TV platvormile. Augustis linastuvat filmi „Apteeker Melchior. Viirastus“ saab kodudes vaadata aasta lõpus ning kolmandat filmi uue aasta alguses.