Märtsi alguses tegi New Yorgis resideeruv Shayk oma Instagrami kontol üleskutse UNICEFi ja Ukraina Punase Risti toetuseks. „Ei sõjale,“ kirjutas supermodell üleskutse juurde.

Kuid sel nädalal jäi inimestele mulje, et Shayk on oma arvamust muutnud. Tema sotsiaalmeediasse ilmus pealtnäha süütu foto kartulisalatist, kuid selle juurde lisatud tekst tekitas palju poleemikat. „Venelased kolmapäeval,“ lisas näitleja Bradley Cooperi eksnaine pildi juurde, kuid ta rõhutas oma tekstis Z-tähte. Samast tähest on saanud Vladimir Putini ja vene armee toetuse sümbol.

Irina Shayki postitus.

Shayki postitus hakkas kulutulena levima välismeedias ning moemajasid ja brände kutsuti üles supermodelli teenetest loobumisele. Enne kui Shayki karjäär täielikult hävida jõudis, tegi venelanna postituse, millega ta eitas igasugust sõja toetamist.

„Vahepeal on salat lihtsalt salat,“ alustas modell oma sõnavaliku õigustamist. „Ma luban teile: ei mingeid kodeeritud sõnumeid või poliitilisi sõnavõtte siin. Soovin kõigile armastust,“ selgitas Shayk.