Esmaspäeval teatati, et USA räpp-rokkbänd Limp Bizkit tühistab solist Fred Dursti terviseprobleemide tõttu kogu oma Euroopa turnee. Muusikud pidid juuli lõpus esinema Oulus Qstockil ja Kuopiorockil.

Soome meedia teatab, et bändile on leitud sobivad asendajad. Qstocki laupäevast peaesinejat asendab kohalik poplaulja Antti Tuisku. Uue esinejana astub lavale ka metalbänd Amorphis. „Meil vedas, et Amorphisel on võimalik Qstockil esineda,“ ütleb festivali direktor Mikko Forstén Qstocki pressiteates. „Laupäeva õhtu lõppeb tõeliselt muljetavaldava sõuga.“

Kolmepäevane Kuopiorock toimub järgmisel nädalal, 28–30. juulini. Qstock toimub samal nädalavahetusel Oulus. Seoses Limp Bizkiti tühistamisega saavad selleks päevaks pileti ostnud kliendid mõlema festivali piletid tähtajaks tagastada. Mitme päeva pileteid ei tagastata.

Tegu pole esimese üritusega, mis ei lähe põhjanaabritel sel suvel plaanipäraselt. Mõned nädalad tagasi toimunud Weekend festivalil oli erinevate probleemide tõttu palju negatiivset vastukaja. Ürituse korraldaja andis juba enne festivali algust teada, et mitmed artistid on esinemise tühistanud, ning korralduses esines tõrkeid.

Ühtlasi teatas muusik Ed Sheeran möödunud neljapäeval, et tühistab kontserdi, mis pidi esialgselt toimuma 21. augustil Helsingi olümpiastaadionil.