Padisel sündinud Mahavoki asutaja ja bändi juhi Heini Vaikmaa sõnul on Padise klooster loomulik valik eelkõige seetõttu, et omal ajal olid Padisel alustavale bändile olemas harjutamisvõimalused. „Palju on sellest ajast muutunud, sealhulgas on teatepulga üle võtnud uus põlvkond,“ ütles Vaikmaa, kelle tütar Anet Vaikmaa esineb koos Kare Kauksi tütre Ketter Oravaga (esinejanimi Kéa). Samuti on suure arengu läbi teinud laval nähtav visuaalne pool. „1982. aastal koosnes tipptasemel lavashow ju valgusmuusikast ja heal juhul lavatossust ja strobost. Laseritest ega läbipaistvast videoekraanist ei osanud keegi undki näha. Täna teeme oma toonased unistused teoks ja pakume oma muusika juurde ka väga vinget visuaalset poolt,“ ütles Vaikmaa.

40. aastapäevale pühendatud kontserdil on laval kogu algkoosseis koos Mahavoki esimese solisti Karl Madisega. Kontserdil on võimalik soetada piiratud tiraažiga topeltvinüülplaati.

Algselt Spiraali nime kandnud progressiivse roki grupi tähelend sai alguses 80ndate alguses, mil ansambel võitis muusikasaate „Kaks takti ette“ 1981/1982 bändidele pühendatud hooaja. 1982. aastal tegi nimemuutuse läbi teinud ja edaspidi Mahavokina tuntust kogunud muusikakooslus debüütesinemise Radari soojendusbändina. Heini Vaikmaa värskete kujunditega muusika ning Kare Kauksi isikupärane laulumaneer tõid ansamblile edu nii Eestis kui kaugemal: 1987. aasta Tartu muusikapäevadel võitis bänd grand prix, samal suvel pälvis Kare Kauks esikoha rahvusvahelisel lauljate konkursil Jurmalas Heini Vaikmaa lauludega „Mägede hääl“ ja „Minna lihtsalt nii“. Kõigele sellele on kaasa aidanud ka bändi Georg Otsa muusikakooli taust, kus Uno Naissoo ja Uno loop Heini õpetajateks olid. 2013. aastal anti Mahavokile Kuldne plaat panuse eest Eesti Popmuusikasse, 2019. aastal pälvis bänd Eesti Muusikaauhindade Galal auhinna „Panus Eesti muusikasse“. Bändi algtuumikust on Kalev Aas, Raul Arras ja Heini Vaikmaa koos musitseerinud ligi 50 aastat.

Mahavoki nimi on kokku pandud grupi algkoosseisu kuulunud muusikute perekonnanimede esitähtedest: Karl Madis, Kalev Aas, Sven Himma, Raul Arras, Heini Vaikmaa, Peeter Oronen ja Kristjan Kirme.