Kontsert möödus meie vaates rahulikult ja ilma suuremate vahejuhtumiteta,“ sõnas Delfile põhja prefektuuri operatiivjuht Alo Valdlo. „Toimetasime koju kuus ning politseijaoskonda kolm kontserdikülastajat, kes olid vägijoogi tarvitamisega liiale läinud.“

Suurem möll leidis sootuks aset hoopis liikluses.

Liigne julgus

„Kuna kontserti külastas palju inimesi, suurenes nii kontserdieelsel kui ka kontserdile järgneval ajal lauluväljaku lähistel liikluskoormus, mis tõi kaasa väiksemaid ummikuid ja liiklusseisakuid. Kontserdi lõppedes oli liiklus mõnda aega suletud, kuna Narva maanteel Oru väravate juures juhtus liiklusõnnetus, kus sõiduteel kõndiv naine sai autolt löögi. Õnneks ei olnud naise vigastused tõsised,“ kirjeldas Valdlo eileõhtust seisu.

Jutuks tulid ka kurikuulsad elektrilised tõukerattad, mida kontserdikülastajad kiiremaks liiklemiseks kasutada soovisid.

„Paraku olid mõned kergliikuri juhid alkoholijoobes või hindasid oma oskusi üle, mistõttu toimus ka mitu õnnetust. Kukkumiste tagajärjel keegi tõsiseid vigastusi ei saanud,“ märkis põhja prefektuuri operatiivjuht.

Politseile teadaolevalt toimetati mõned kergliikurite juhid ka tervisekontrolliks haiglasse: kella 23 paiku toimetati haiglasse 28-aastane naine, kes kaotas Narva maantee ja Mustakivi tee ristmikul kergliikuri üle kontrolli ning kukkus; mõned minutid pärast südaööd toimetati tervisekontrolliks haiglasse 40-aastane mees, kes kaotas Narva maanteel elektritõukeratta üle kontrolli ning kukkus; südaöö paiku toimetati haiglasse ka 30-aastane joobetunnustega naine, kes kukkus elektritõukerattaga Mere puiesteel.

„Lisaks toimetati täna varahommikul kella nelja paiku haiglasse 27-aastane alkoholi tarvitanud tõukerattajuht, kes kaotas Tammsaare teel tõukeratta üle kontrolli ning kukkus,“ märgiti politsei pressiteenistusest.

Elektritõukerataste ja teiste kergliikuritega liiklemise peamised põhitõed

  • Suurim lubatud sõidukiirus on kuni 25 km/h

  • Alla 16aastane kergliikuri juht peab kandma kiivrit

  • Kergliikur on mõeldud ainult ühe inimese transpordiks korraga

  • Kergliikuri juht peab olema kaine

  • Kergliikur peab kaasliiklejatele olema nähtav ka pimedal ajal

  • Jalakäijate lähedal tuleb sõita jalakäija kiirusega