Tollel komöödiaõhtul oli Rock Smithilt kõrvakiilu kommenteerinud ja seda kinnitas ka Entertainment Tonightile teadaolev allikas. „Chris tegi nalja Willi kohta ja vihjas tühistamiskultuurile. Ta ütles: „Kõik, kes ütlevad, et sõnad võivad haiget teha, pole kunagi kõrvakiilu saanud““, sõnas allikas.

Mäletatavasti tormas märtsikuus Will Smith Oscarite auhinnagala ajal lavale ja andis Chris Rockile kõrvakiilu, kuna Rock tegi nalja Smithi abikaasa Jada Pinkett Smithi kohta. Willile nali peale ei läinud, ta leidis, et see on solvav ja seetõttu otsustas ta Rockile oma pahameelt välja näidata.

Koomik Chris Rock kuulutas galal välja parima dokumentaalfilmi auhinna ning tegi sealjuures kohatu nalja esireas istunud Smithi naise Jada Pinketti kohta. Pinkett-Smith põeb alopeetsiat, mille sümptomiteks on juuste väljalangemine, ning Rock kommenteeris naise kiilaspead. „Ära mu naise nime endale enam suhu võta,“ ütles Smith talle pahaselt.

Iga-aastast Oscarite galat korraldav Academy Of Motion Picture Arts and Science langetas aprilli alguses otsuse seoses näitleja vägivaldse käitumisega. Akadeemia kinnitas avalduses, et Oscarite jagamist varjutas vastuvõetamatu ja vägivaldne intsident, mille Smith tekitas. Oscari võitja on oma teo pärast avalikult vabandanud ja tunnistanud, et tal on enda pärast siiralt piinlik. „Lepin kõigi tagajärgedega, mis mu käitumine endaga kaasa toob,“ ütles ta. Otsuse tagajärjel ei tohi Will Smith järgmised 10 aastat suurüritusest osa võtta.