Shakira on otsustanud loobuda prokuröride kokkuleppest ja soovib maksupettuse süüdise kohtusse viia, et asi seal lahendada. 45-aastane popstaar soovib jätta pettuse asjaolud seaduse hooleks. „Shakira usaldab oma süütust,“ teatas avalike suhete firma Llorente y Cuenca, kes naist esindab.

Hispaania prokurörid esitasid Kolumbia lauljannale 2018. aastal süüdistuse, mille kohaselt ei tasunud Shakira aastatel 2012–2014 teenitud tulult makse summas 14,5 miljonit eurot. Kui menulaulik tunnistatakse kohtus süüdi, siis ootab teda võimalik rahatrahv või lausa vanglakaristus, vahendab USA Today.

Pole teada, millise kokkuleppe prokurörid popstaarile esitasid ning mis tingimused seal olid. Samuti pole teada ka kuupäev, millal Shakira kohtuprotsess algama peaks. Naist esindav avalike suhete firma teatas, et väidetavalt on lauljanna deponeerinud selle summa raha, mis ta võlgu on, Hispaania maksuametile ja tal pole kehtivaid võlgasid.

Prokuröride süüdistus toetub faktile, kus Shakira aastatel 2012–2014 elas. Nende hinnangul viibis popstaar tol ajaperioodil peamiselt Hispaanias, kuid lauljanna väidab ise, et tema ametlik elukoht asus Bahama saarel.