Barcelona prokuratuur on palunud Shakira maksupettuse kohtuasjaga tegutseval kohtunikul määrata popstaarile pettuse eest kaheksa aasta ja ühe kuu pikkuse vanglakaristuse. Prokurör tegi otsuse kohtunikule selline taotlus esitada pärast seda, kui popstaar loobus kokkuleppest, millega oleks ta kohtuprotsessi vältinud. Lauljanna usub oma süütusesse ja tahab seda kohtus tõestada.

Paar päeva tagasi selgus, et Barcelona prokuratuur ja Shakirat esindavad juristid pidasid pingelisi läbirääkimisi, et vältida kohtuprotsessi 14,5 miljoni euro suuruse maksupettuse eest, mis väidetavalt aastatel 2012–2014 aset leidis. Shakira on nimelt seisukohal, et tema on oma võla juba tasunud. Väidetavalt on ta maksnud lausa 17 miljonit eurot, kuna arvestab juurde maksuameti poolt määratud intresse, vahendab Marca.

Prokurör Carmen Martin Aragon leiab, et Shakira pani aastatel 2012–2014 toime maksupettuse kuriteo, kui jättis antud perioodil tasutama tulu- ja varamaksu. Aragon selgitab, et lauljanna kasutas ära oma ettevõtet ja soovis, et maksuamet arvaks, et naine elas tol perioodil välismaal. Tegelikult elas lauljanna sel ajal ikkagi Barcelonas.