Noort Adat kehastab Saara Nüganen ning vanemat Adat Anne Reemann. „Väga paljud ei võtnud teda üldse tõsiselt, sest ta oli nii ilus ning see justkui varjutas meeste jaoks tema siseelu ja sügavuse,“ ütles Nüganen.

„Selles mõttes väga kurb lugu, sest naisnäitlejate puhul vahel ikka juhtub, et kui nägu pole enam nii sile ja tuleb paar kilo juurde, mis on täiesti normaalne, siis meesrežissöörid, kes seda maailma juhivad, sinust enam ei huvitu. Õnneks see hakkab tänapäeval muutuma, kuid tol ajal oli see eriti otse ja eriti valus,“ tõdes Nüganen.

„Ma loodan, et Ada seda tükki pahaks ei pane. Ma püüan teda ikkagi positiivses valguses näidata,“ ütles Reemann.

Etendus räägib kunagise riikliku filharmoonia konferansjee, filminäitleja ja varieteetähe elust. Lisaks Adale astuvad lavalaudadele Vello Orumets, Urmas Ott, Juhan Smuul, Kaljo Kiisk, Eri Klas, Eino Baskin, Mikk Mikiver jt.

Etenduse toovad lavale „Vana klaver ehk suusabaasis on tantsupidu“ tegijad.

Etenduses teevad kaasa Sepo Seeman, Peeter Oja, Jan Uuspõld, Birgit Sarrap, Kalle Sepp, Liina Tennosaar, Priit Strandberg jt.

Teksti autor Ott Kilusk, lavastaja Ain Mäeots, muusikajuht Siim Aimla, kunstnik Karmo Mende. Ansambel „Vana klaver“ ja naistrio „The Swingin´ Sisters“.

Etendust mängitakse 28. juulist 14. augustini Kiidjärvel.

Piletid on müügil alates 6. detsembrist 2021 piletitasku.ee keskkonnas.