Septembris linastuv Netflixi film „Blonde“ on sattunud kriitika alla selle peaosalise aktsendi tõttu. Nimelt kehastab filmis ikoonilist Marilyni eelkõige viimase Bondi-filmiga tuntuks saanud imekena Ana de Armas (34).

Probleemi on tekitanud aga Kuuba-Hispaania päritolu de Armase aktsent. Kui hiljuti avaldati filmi treiler, siis puhkes sotsmeedias terav arutelu, kuna paljude arvates ei sobi legendaarset Marilyni kehastama ilmselge ja tugeva aktsendiga näitleja, vahendab Briti meedia.

Twitteris nimetati näitleja aktsenti lausa „kohutavaks“ ning paljud soovitasid tal veel inglise keelt harjutada.

Meedias ja sotsiaalmeedias läks arutelu isegi nii teravaks, et nüüd on pidanud sõna võtma ka Monroe perekond, kes asus de Armast kaitsma. Nii ütlesid Monroe pereliikmed ajakirjale Variety, et nende arust on de Armas rolli väga õige valik, kes aitab hästi tabada Marilyni glamuuri, inimlikkust ja haavatavust.

„Me ei jõua ära oodata, et filmi näha,“ ütles perekond saadetud avalduses. „Näitlejanna, kes selle rolli võttis, teab kindlasti ise, et tal on suured kingad täita,“ lisas perekond.

De Armas alustas inglise keele õpinguid aastal 2015 pärast Los Angelesse kolimist. Näitlejanna sõnul on ta Monroe kõneviisi harjutanud ligi üheksa kuud, kasutades mitme kõnetreeneri teenuseid.