Tegemist on Lennoni suhteliselt vastiku vastusega ühele McCartney intervjuule, vahendab TMZ, kellel õnnestus kurikuulsat kirja eksklusiivselt näha.

Nimelt andis McCartney 1971. aasta novembris Briti ajakirjale Melody Magazine intervjuu, kus kritiseeris enda bändikaaslast. Lennon väljendab nimetatud kirjas selgelt, et on intervjuust häiritud. Ta tuletab McCartney`le meelde, et ansambel The Beatles toob mehele palju raha sisse.

Kolmeleheküljelises kirjas võtab Lennon teemaks ka tõsiasja, et McCartney lükkas tagasi tema laulu „Imagine“ - millest teatavasti sai hiljem ja mis on seni üks maailma kuulsamaid laule. Lisaks heidab Lennon McCartney`le ette ka otsustamatust bändi lahkuminemise küsimuses. Pärast kirja ilmumist läks rohkem kui aasta bändi laiali minemiseni.

Kuna toona oli suureks teemaks bändiliikmete, eelkõige just Lennoni ja McCartney vaidlus raha üle, siis palus Lennon kirjas bändikaaslasega kohtumist, aga seda ilma advokaatideta. Samas muutub hiljem Lennon kirjas jällegi ründavaks ja süüdistab McCartney`t ühe teise plaadifirma aktsiate ostmises tema selja taga.

Kirjas tõmmatakse mängu ka teised bändiliikmed ehk George Harrison ja Ringo Starr, kelle kohta väidab Lennon, et McCartney ässitas neid tema vastu üles ning ähvardas intervjuus ka Ringot ja tema naist Maureeni.

Veel ühe huvitava aspektina tõi Lennon kirjas välja McCartney soovi intervjuust välja jätta meeste naised, Linda McCartney ja Yoko Ono. Selle peale kirjutas Lennon: „Ma arvasin, et sa oled NÜÜDSEKS juba aru saanud, et ma olen JOHNJAYOKO.“

Kiri avaldati Lennoni palve mitu nädalat pärast McCartney intervjuud samas ajakirjas.

Kiri läheb oksjonile keskkonnas Gotta Have Rock and Roll ja arvatakse, et selle lõpphinnaks kujuneb vähemalt 30 000 dollarit.