Teedu endine abikaasa Kristi Margna kirjeldab, kuidas Teedu tööalase edu taga on mees elanud üle kaks väga tugevat tagasilööki, mis tema loova vaimu peaaegu murdsid. Kumbagi neist ei soovi Kristi uuesti meenutada, aga teleajalugu mäletab neid.

Esimene juhtus uue sajandi alguses, kui teletootmine oli arenenud kiiruga seisu, kus tugevamad teleproduktsioonifirmad koondasid väed ühtsesse tele- ja filmitööstusesse sooviga luua Eesti suurim eetrikompleks, ent ettevõtmine päädis tüliga. Teet oli firmasse läinud koos kaassaatejuht Kristjan Jõekaldaga, ent jäi paljaks nagu püksinööp. Kompleks, kuhu koondusid dokumentaal- ja mängufilmide ning telesaadete tegijad Kiur Aarma, Tõnis Haavel, Rando Pettai ja Kaupo Karelson, soovis teha suurt äri, ent televisioon tõi raha sisse, filmi aga viis välja ja tasakaalu nende vahel ei olnud võimalik saavutada. Teet puksiti otsustamisest eemale, osanikuks ei saanud ja vallandati. Õigluse jaluleseadmiseks pöördus ta kohtusse, sest soovis lahkuda firmast enda loodud menusaatega „Kahevõitlus“.

„Ootasin toona meie esimest last, kui käisin töövaidluskomisjonis ja kohtusaalis Teetu toetamas. See ei ole episood, millele oleks meeldiv mõelda, pealegi on tänaseks pinged ununenud,“ sõnab Kristi.

Teine pauk oli kolm aastat tagasi, kui Kanal 2 uuenenud juhtkond teatas Margnale, et loobub tema toodetud saadetest „Kuldvillak“, „Lotokolmapäev“ ja „Nädalalõpp Kanal 2-ga“.

Jaga
Kommentaarid